Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Γερμανία: 20.000 διαδηλωτές σήμερα στους δρόμους για την κλιματική αλλαγή



Με συγκεντρώσεις σε περίπου 400 πόλεις σε όλη την Γερμανία και κεντρικό σύνθημα «ούτε ένας βαθμός παραπάνω» (ενν. την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη) επιστρέφει σήμερα το οικολογικό μαθητικό κίνημα «Παρασκευές για το Μέλλον», ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα για παγκόσμια «κλιματική απεργία». Οι διοργανωτές ζητούν ωστόσο από τους συμμετέχοντες να διαδηλώσουν τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας για τον κορωνοϊό.

Στο Βερολίνο έχουν εξαγγελθεί για σήμερα συγκεντρώσεις σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης και ποδηλατοδρομία με αφετηρία την πρεσβεία των ΗΠΑ, δίπλα στην Πύλη του Βραδεμβούργου, όπου θα πραγματοποιηθεί και καθιστική διαμαρτυρία. «Το κλίμα ζεσταίνεται. Κι εμείς το ίδιο. Θέλεις να δείξεις ότι η προστασία του κλίματος παραμένει ακόμη σημαντική; Τότε έλα μαζί μας την Παρασκευή», είναι το μήνυμα που διακινείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο Βερολίνο αναμένεται να συγκεντρωθούν σήμερα περίπου 20.000 διαδηλωτές.

Από την πλευρά της πολιτικής, ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Πέτερ Αλτμάιερ εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες ιδιαίτερα επικριτικός σε ό,τι αφορά την παλαιότερη στάση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) σε ό,τι αφορά το κλίμα και διαβεβαίωσε ότι στο εξής η γερμανική οικονομία και η προστασία του κλίματος θα είναι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «σιαμαία δίδυμα».