Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

«Γεια σας, είμαι ο σύζυγος της Αμάλ»: Ετσι συστήθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε ομιλία



Ο διάσημος ηθοποιός, εμφανίστηκε στην σκηνή του « Variety's Power of Women» λέγοντας: «Γεια σας. Είμαι ο Τζορτζ. Ο σύζυγος της Αμάλ Κλούνεϊ».

Ο βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός ετοιμαζόταν να συστήσει στο κοινό την Έμμα Γκονζάλες, μια νεαρή ακτιβίστρια που επέζησε από τους πυροβολισμούς στο Γυμνάσιο Stoneman Douglas νωρίτερα φέτος, και ήξερε πως όσον αφορά σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, η σύζυγός του είναι αυτή που έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό.

 

Φυσικά, με την εισαγωγή του αυτή, το πλήθος που παραβρισκόταν στην εκδήλωση, ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. Η σύζυγός του, Αμάλ, δεν παραβρέθηκε διότι έπρεπε να δώσει μια άλλη ομιλία στο Συνέδριο για τις Γυναίκες στην Φιλαδέλφεια.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ όμως, δεν έκανε μόνο μια εντυπωσιακή εισαγωγή. Στη συνέχεια αναφέρθηκε αρνητικά στην διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας πως η χώρα θα πρέπει «να απαντήσει στην ιστορία» εάν εξακολουθήσει να «φοβάται» αυτό που «την έκανε σπουδαία».

Ο ηθοποιός υπογράμμισε τον «φόβο των μουσουλμάνων, των μεταναστών και των δυνατών γυναικών» που έχει αυξηθεί από την κυβέρνηση του Τραμπ, προσθέτοντας πως η διοίκηση αυτή έχει δημιουργήσει μια κουλτούρα φόβου.

Όπως είπε: «Ο φόβος των μουσουλμάνων. Ο φόβος των μεταναστών. Ο φόβος των μειονοτήτων. Ο φόβος των δυνατών γυναικών. Κι επειδή η κυβέρνησή μας, μας θέλει να φοβόμαστε, η ερώτηση είναι, φοβόμαστε πραγματικά όλα αυτά τα πράγματα που έχουν κάνει σπουδαία την Αμερική;».

Και συνέχισε: «Κι αν η απάντηση είναι ναι, τότε θα πρέπει να απαντήσουμε στην ιστορία. Γιατί αυτές είναι οι ιδέες που θα μας καθορίσουν ως έθνος για γενιές. Όταν αποκαλείς ένα ολόκληρο έθνος, εχθρό σου, μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα έναν εχθρό από ένα ολόκληρο έθνος. Όταν λες σε μια ολόκληρη φυλή ανθρώπων ότι τους εκτιμάς λιγότερο, δεν μπορείς να εκπλήσσεσαι όταν αμφισβητούν τις αξίες σου».