Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Γαλλικό Πρακτορείο:Τσιόδρας – Χαρδαλιάς βοηθούν τους Έλληνες να προστατευτούν από τον κορωνοϊό



Δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρεται εκτενώς στον Υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και στον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόρδα.
Στο δίδυμο, -όπως τους αποκαλεί το δημοσίευμα- που προσπαθεί να κρατήσει τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σε λογικά πλαίσια.
Τι αναφέρει το τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο αναδημοσιεύεται από πολλές διεθνείς ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο:
Ένας σκληρός πρώην δήμαρχος με εμμονή στις selfies και ένας ήπιων τόνων καθηγητής ιατρικής, είναι το δίδυμο πίσω από την προσπάθεια της Ελλάδας να κρατήσει τα κρούσματα κορωνοϊού σε λογικά πλαίσια. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν αναλάβει την καθημερινή ενημέρωση των Ελλήνων για τον ιό, συνδυάζοντας σωτήριες συμβουλές με αυστηρές προειδοποιήσεις. Η χώρα των 11 εκατομμυρίων, αναφέρει το AFP, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 73 θανάτους και 1.735 κρούσματα, πολύ χαμηλότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Από ορισμένες απόψεις, οι δύο αυτοί άνδρες μοιάζουν με δύο αντίθετους πόλους. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι γνωστός ότι προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του καθώς διαβάζει τον καθημερινό αριθμό των θανάτων και παροτρύνει τους Έλληνες να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους. «Κάθε ζωή που κερδίζεται, ένας λιγότερος θάνατος, μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε» δήλωσε το Σάββατο, με την φωνή του να σπάει. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσκόπηση την περασμένη εβδομάδα, έδωσε στον λοιμωξιολόγο ένα 89% θετικής αξιολόγησης, σημειώνει το AFP.

Ο Χαρδαλιάς, έχοντας υιοθετήσει έναν πιο αυστηρό ρόλο, «σφυροκοπά» τους Έλληνες με ένα μήνυμα άκαμπτης πειθαρχίας στους κανόνες της καραντίνας, σημειώνει ο αρθρογράφος, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες προειδοποιήσεις του υφυπουργού ότι αν χαλαρώσουμε τις προσπάθειες για την τήρηση των μέτρων, ο ιός μπορεί να μας καταστρέψει, και ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή από την κυβέρνηση.
Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος, ο κ. Χαρδαλιάς τις περασμένες μέρες καταδίκασε τις προσπάθειες κάποιων να «σπάσουν» τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας με δικαιολογίες και ψέματα, λέγοντας π.χ. ότι δήθεν χάλασαν τα υδραυλικά τους στο χωριό.
«Σε μία άλλη συνέντευξη Τύπου, άσκησε κριτική σε μία ομάδα Ελλήνων που παραπονέθηκαν επειδή τους επιβλήθηκε καραντίνα δύο εβδομάδων σε ένα τετράστερο ξενοδοχείο με κρατικά έξοδα, έχοντας επιστρέψει από την Ισπανία».
Ο αρθρογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρει στοιχεία από το βιογραφικό των δύο ανδρών που ενημερώνουν καθημερινά τους Έλληνες για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας.