Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Φινλανδία: Η υπόγεια πόλη, με παιδική χαρά, γήπεδα και πισίνες, κάτω από το Ελσίνκι, σε περίπτωση πολέμου με την Ρωσία



Φιλανδία – Κάτω από την πρωτεύουσα, υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο αποθηκών και τούνελ που απλώνεται σε όλη την πόλη.Υπάρχουν περισσότερα από 5.000 καταφύγια στο Ελσίνκι -αρκετά για να προστατεύσουν περισσότερο από το σύνολο του πληθυσμού της πόλης- και περισσότερα από 50.000 καταφύγια σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Άμυνας του Ελσίνκι.

Τα υπόγεια καταφύγια κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1960, ενώ οι κυβερνήσεις της Φινλανδίας έχουν αναθέσει ανασκαφές πάνω από 9 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων κάτω από το έδαφος.

Σε αυτόν τον χώρο μπορεί να σταθμεύσουν 50.000 λεωφορεία. Οι πόρτες εισόδου των καταφυγίων, δε, έχουν τέτοιο πάχος που ακόμη και σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης προστατεύουν τον κόσμο.

.

Υπόγεια με παιδική χαρά, γήπεδα και πισίνες

Υπάρχει μια υπόγεια παιδική χαρά, ένα καταφύγιο που λειτουργεί και ως γήπεδο χόκεϊ, ακόμη και μια υπόγεια πισίνα.

Πόλεμος: Η κρυφή πόλη κάτω από το Ελσίνκι σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης -  ΤΑ ΝΕΑ

«Πρέπει να φροντίζουμε τους πολίτες, αυτός είναι ο κύριος λόγος που έχουμε αυτό το σύστημα», δήλωσε ο Tomi Rask, εκπαιδευτής του Τμήματος Πολιτικής Άμυνας του Ελσίνκι.

«Τα υπόγεια καταφύγια χτίζονται, καθώς έχουμε την εμπειρία του Σοβιετοφινλανδικού πολέμου του 1939 και του Β’Παγκοσμίου. Όλοι έχουμε γνωστούς και συγγενείς που υπέφεραν από τραύματα αυτού του είδους» συμπλήρωσε. Στα υπόγεια αυτά περιλαμβάνονται καφετέριες, γήπεδα, πίστες καρτ, πάρκινγκ και χιλιάδες κουκέτες.

Πόλεμος: Η κρυφή πόλη κάτω από το Ελσίνκι σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης -  ΤΑ ΝΕΑ