Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Φιλιππίνες: Εκπρόσωπος του Ντουτέρτε προσπαθεί να «μαζέψει» τις δηλώσεις του περί Χίτλερ



Γνωστός για τις εμπρηστικές δηλώσεις του, ο πρόεδρος των Φιλιπππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, προκάλεσε σάλο όταν σύγκρινε τον εαυτό του με τον Αδόλφο Χίτλερ, τονίζοντας πως όπως ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας εξόντωσε εκατ. Εβραίων, έτσι και εκείνος θα εξοντώσει τους ναρκομανείς.

Λίγες ημέρες μετά την ακραία τοποθέτησή του, εκπρόσωπος της προεδρίας φρόντισε να «μαζέψει» τα... αμάζευτα επισημαίνοντας πως ο Ντουτέρτε δεν θέλησε να προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Ο πρόεδρος αναγνωρίζει τη βαθιά σημασία των βιωμάτων των Εβραίων ειδικά την τραγική και επώδυνη ιστορία. Δεν επιθυμούμε να υποβιβάσουμε την απώλεια έξι εκατ. Εβραίων στο Ολοκαύτωμα, αυτή τη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ερνέστο Αμπέγια.

Μάλιστα, ο Αμπέγια πέρασε στην αντεπίθεση υποστηρίζοντας πως αρχικά η αντιπολίτευση έκανε αναφορές στον Χίτλερ πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών των περασμένο Μάιο.

Όσο για τη μάχη του Ντουτέρτε κατά της διακίνησης ναρκωτικών, ο εκπρόσωπός του εξήγησε πως ενώ το Ολοκαύτωμα ήταν μία απόπειρα εξόντωσης των μελλοντικών γενεών των Εβραίων, οι δολοφονίες ανθρώπων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά είναι αποτέλεσμα νόμιμων αστυνομικών επιχειρήσεων, που θα αποτελέσουν τη σωτηρία της επόμενης γενιάς των Φιλιππινέζων. 

Καταλήγοντας, επέρριψε ευθύνες κατά πάντων επειδή επιχειρήθηκε ο διασυρμός του προέδρου των Φιλιππίνων την ώρα που δίνει μάχη κατά των ναρκωτικών.