Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εύρημα - σοκ σε δημοπρασία στην Νέα Ζηλανδία



Η αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά από κλήση που δέχθηκε για αναφορές ότι βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα μέσα σε βαλίτσες σε σπίτι που αγοράστηκε μέσω δημοπρασίας  στη Νέα Ζηλανδία.

Oι μέχρι τώρα πληροφορίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, είναι ότι τα λείψανα βρέθηκαν μέσα σε μία βαλίτσα που είχε αγοράσει παλαιότερα μια ανυποψίαστη οικογένεια και οι αστυνομικοί με την ανακάλυψή της ήρθαν αντιμέτωποι με πολλά ανθρώπινα απομεινάρια μέσα σε αυτή.

Τι ερευνά η Αστυνομία

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία και προσπαθεί να ταυτοποιήσει τα λείψανα και δεν πιστεύει ότι η οικογένεια που είχε αγοράσει την βαλίτσα εμπλέκεται στο περιστατικό.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα που ασχολείται με την περίεργη υπόθεση δεν σχολίασε με λεπτομέρειες, περιορίστηκε μόνο στο να αναφέρει ότι η νεκροψία βρίσκεται σε εξέλιξη. 

«Εκτιμούμε ότι υπάρχει σημαντικό δημόσιο ενδιαφέρον για το τι συνέβη, ωστόσο, δεδομένης της φύσης της ανακάλυψης, υπάρχουν ακόμη αρκετές έρευνες που πρέπει να διεξαχθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και συνέχισε «προτεραιότητα για την αστυνομία είναι να επιβεβαιωθεί η ταυτοποίηση του θανόντος, ώστε να μπορέσουμε να εξακριβώσουμε τις πλήρεις συνθήκες πίσω από το έγκλημα. Δεδομένης της φύσης της ανακάλυψης, αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο».

Τι δηλώνουν οι γείτονες του μακάβριου σπιτιού

Ένας γείτονας δήλωσε : «Λυπάμαι για την οικογένεια γιατί δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Και όποιος το έκανε, ας βγει μπροστά. Είναι λίγο άδικο και φρικτό». Άλλοι γείτονες είχαν παρατηρήσει μια «κακή μυρωδιά» που έβγαινε από το ακίνητο την Πέμπτη, λίγο πριν φτάσει η αστυνομία.

Μια άλλη γειτόνισσα δήλωσε ότι ο γιος της είχε δει μια βαλίτσα να αφαιρείται από ένα ρυμουλκούμενο στο ακίνητο και να μεταφέρεται σε μια σκηνή εγκληματολογίας.