Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Έξαρση του Κορωνοιού στη Γερμανία: Ξεπέρασαν τα 400 τα κρούσματα..



Τη στιγμή που δεκάδες σχολεία στη Γερμανία παραμένουν κλειστά λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, μαθητές σχολείων από το Βρανδεμβούργο βρίσκονται σε εκδρομή στην Βόρεια Ιταλία και θα πρέπει να εξεταστούν αμέσως μετά την επιστροφή τους, το Σάββατο.

Συνολικά 87 άτομα, μεταξύ των οποίων 70 μαθητές από τρία σχολεία του Πότσνταμ, βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Βόρεια Ιταλία και, σύμφωνα με τη διευθύντρια της αρμόδιας υπηρεσίας του κρατιδίου, Κριστίνα Μπεμ, θα εξεταστούν προληπτικά το Σάββατο. Η ίδια δήλωσε ότι κάποια παιδιά παρουσιάζουν «ύποπτα» συμπτώματα - μερικά μάλιστα πριν ακόμη από το ταξίδι - αλλά, όπως διευκρινίστηκε, η περιοχή της Ιταλίας όπου βρίσκονται δεν περιλαμβάνεται στις «υψηλού κινδύνου». Παρόλα αυτά, τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί τους και οι οδηγοί των λεωφορείων που τους μεταφέρουν θα τεθούν σε απομόνωση για 24-48 ώρες, μέχρις να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

Στη Γερμανία ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό ξεπερνά σήμερα τους 400, ενώ τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν στην Ρηνανία-Παλατινάτο έλαβαν σήμερα εξιτήριο. Το μοναδικό κρατίδιο της χώρας στο οποίο δεν έχει καταγραφεί κρούσμα Covid-19 είναι η Σαξονία-'Ανχαλτ, ενώ τα περισσότερα εντοπίζονται στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (230), στην Βάδη-Βυρτεμβέργη (80) και στην Βαυαρία (66). Σύμφωνα με το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», οι περισσότεροι μολύνθηκαν από τον κοροναϊό εντός Γερμανίας, ενώ στην συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων κατέστη εφικτή η ανίχνευση όσων είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής εξάπλωσης του ιού, η αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει 7100 πτήσεις έως το τέλος του μήνα, καθηλώνοντας περισσότερα από 150 αεροσκάφη, ενώ συνεχίζονται οι ακυρώσεις και αναβολές εκδηλώσεων. Όπως προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Ipsos, ένας στους πέντε (19%) Γερμανούς ανησυχεί για τις οικονομικές συνέπειες που μπορεί να έχει η εξάπλωση του κοροναϊού, ενώ το 31% θεωρεί ότι υπάρχει «σοβαρή» ή «πολύ σοβαρή» απειλή για τη Γερμανία.