Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ερευνητές: Τα πεζοδρόμια του Λονδίνου δεν είναι αρκετά πλατιά για να τηρούνται αποστάσεις



Στο πλάτος των πεζοδρομίων του Λονδίνου στέκεται μελέτη Βρετανών ερευνητών, αναδεικνύοντας ότι, στην πλειονότητα τους, δεν είναι αρκετά πλατιά προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις, στη σκιά της πανδημίας κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), στο Λονδίνο μόλις 36% των πεζοδρομίων έχει πλάτος τουλάχιστον τριών μέτρων.

 

Κατά τον δρ. Άσλεϊ Ντανάνι της Αρχιτεκτονικής Σχολής του UCL, οι περισσότεροι δρόμοι του Λονδίνου έχουν πεζοδρόμια με πλάτος λίγο πάνω από δύο μέτρα.

 

Όπως είπε, είναι δύσκολο να διατηρηθούν αποστάσεις μεταξύ των πεζών, ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς τους κάδους απορριμμάτων, τα δένδρα και τις κολόνες φωτισμού στα πεζοδρόμια.

Ο ίδιος στάθηκε στην ανάγκη να διευρυνθούν οι χώροι για περπάτημα, είτε μέσω διαπλάτυνσης πεζοδρομίων, είτε μέσω της δημιουργίας ζωνών χωρίς αυτοκίνητα.

Η διοικητική περιφέρεια του Ουόντσγουερθ, καθώς και εκείνη του Χάμερσμιθ και Φούλαμ, είναι οι περιοχές με τον λιγότερο χώρο, κατά τους ερευνητές.

Πόλεις όπως η Βιέννη και το Όκλαντ των ΗΠΑ μετέτρεψαν αρκετούς δρόμους σε πεζόδρομους, ενώ το Βερολίνο, η Μπογκοτά και η Πόλη του Μεξικού αύξησαν τους ποδηλατόδρομους, με φόντο την πανδημία.