Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει τις πιο αδύναμες χώρες»



Την ανάγκη να παίξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενωμένη ως μια ομάδα, ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια μάχη κατά του κορωνοϊού, με γνώμονα την πολυμερή συνεργασία και την αλληλεγγύη, ιδίως για τις πιο ευάλωτες χώρες, αναδεικνύει στο άρθρο της η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων Γιούτα Ουρπιλάινεν.
«Πρέπει να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου μετώπου κατά της πανδημίας μαζί με άλλους σημαντικούς διεθνείς παράγοντες, κυβερνήσεις, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, την κοινωνία των πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα και άλλους φορείς», δηλώνει.
Ως υπεύθυνη για τις διεθνείς εταιρικές σχέσεις, τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει τις πιο αδύναμες χώρες- εταίρους, ιδίως στην Αφρική, τόσο στο μέτωπο της υγείας όσο και στις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει η υγειονομική κρίση.
Απαντά σ’ αυτούς που τάχθηκαν κατά της πολυμερούς συνεργασίας ότι «βιάστηκαν», καθώς σήμερα γίνεται φανερό ότι ο πλανήτης πρέπει να αφήσει κατά μέρος τις διαφορές του και να ενωθεί απέναντι σε μια κοινή απειλή, ενεργώντας με αλληλεγγύη και χωρίς αποκλεισμούς.