Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Επίθεση στο Μάντσεστερ: Η 16χρονη Τζορτζίνα το πρώτο θύμα - Εφυγε από τη ζωή στα χέρια της μητέρας της στο νοσοκομείο



Αποτροπιασμό και θλίψη έχει προκαλέσει το τρομοκρατικό χτύπημα του Μάντσεστερ. Η έκρηξη, που πιθανότατα προήλθε από καμικάζι, δημιούργησε πανικό στους θεατές που μόλις είχαν παρακολουθήσει τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε και προσπαθούσαν να βγουν πανικόβλητοι από το κτήριο.

Μέχρι και αυτή την ώρα, ο απολογισμός είναι τραγικός.

22 νεκροί, ανάμεσά τους πολλά παιδιά! Λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό αναγνωρίστηκε και το πρώτο θύμα της επίθεσης, η Georgina Callander, ένα κοριτσάκι που λάτρευε την τραγουδίστρια και την ακολουθούσε στις συναυλίες της.

Η 16χρονη κοπέλα, πέθανε στα χέρια της μητέρας της στο νοσοκομείο, όπως είπε φίλος της οικογένειας. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αναφορές του ξένου Τύπου τουλάχιστον 50 παιδιά έφυγαν από το στάδιο χωρίς τους συνοδούς τους και μεταφέρθηκαν στο κοντινό Holiday Inn.

Χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το χάσταγκ #ManchesterMissing δημοσιεύοντας φωτογραφίες ατόμων που παρακολούθησαν τη συναυλία, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τους εντοπίσουν.

Γονείς, συγγενείς και φίλοι ψάχνουν απεγνωσμένα τα παιδιά, δημοσιεύοντας φωτογραφίες στα social media.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε δε, στην δημοσιότητα ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους, όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο, όπου έγινε η αιματηρή έκρηξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail» έχει, επίσης, ενεργοποιηθεί από το facebook η λειτουργία ελέγχου ασφαλείας που επιτρέπει σε όσους βρίσκονταν κοντά στο στάδιο να επιβεβαιώσουν αν είναι ή όχι ασφαλείς. 

«Η 6χρονη ανιψιά μου ήταν στη συναυλία. Δεν έχουμε νέα από τον/την συνοδό της και έχουμε αρρωστήσει από το άγχος», γράφει στο προσωπικό της λογαριασμό στο twitter μια γυναίκα. Το κοριτσάκι ευτυχώς, βρέθηκε και είναι μια χαρά στην υγεία του. 

Συνελήφθη 23χρονος για την φονική επίθεση 

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη ενός 23χρονου άνδρα στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 59.

 

Σύμφωνα με ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter ο άνδρας συνελήφθη στο νότιο Μάντσεστερ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Manchester: Βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε το θάνατο σε συναυλία - 22 οι νεκροί (Φώτο+βίντεο)

Βίντεο ανάληψης ευθύνης από τζιχαντιστή: Το Μάντσεστερ είναι μόνο η αρχή (Βίντεο)

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η συγκλονιστική στιγμή της έκρηξης στη συναυλία στο Μάντσεστερ