Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επιστήμονες δημιούργησαν ηλεκτρονικό χάρτη με ζωντανή ενημέρωση για τα κρούσματα του κοροναϊού παγκοσμίως..Δείτε Live..



Επιστήμονες δημιούργησαν έναν ηλεκτρονικό χάρτη με ζωντανή ενημέρωση για τα κρούσματα του κοροναϊού παγκοσμίως και τα στατιστικά στοιχεία της επιδημίας.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Το Κέντρο Συστημάτων Επιστήμης και Μηχανικής (CSSE) στο Johns Hopkins University ανανεώνει διαρκώς τα στοιχεία στη βάση δεδομένων, συλλέγοντας λεπτό προς λεπτό τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αλλά και των τοπικών αρχών.

Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί 1.438 κρούσματα. Από τους ασθενείς, 42 έχουν χάσει τη ζωή τους και 39 θεωρείται πως έχουν ιαθεί πλήρως. Όπως φαίνεται και στον χάρτη, τα 1.399 κρούσματα έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της Κίνας, ενώ ασθενείς έχουν εντοπιστεί και σε Ταϊλάνδη (7 κρούσματα), Χονγκ Κονγκ (5), Αυστραλία (4), Γαλλία (3), Μαλαισία (3), Σιγκαπούρη (3), Ταϊβάν (3), Ιαπωνία (2), Μακάο (2), Νότια Κορέα (2), ΗΠΑ (2) και Νεπάλ (1). 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ταχύτητα με την οποία αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στις 20 Ιανουαρίου μόλις 278 άτομα είχαν διαγνωστεί στην Κίνα με τον 2019-nCoV (αυτή είναι η επιστημονική ονομασία του νέου κοροναϊού) και ακόμα 4 άνθρωποι σε άλλες χώρες. Πέντε ημέρες αργότερα, τα κρούσματα στην Κίνα ειναι 1.399 και 34 άτομα νοσούν σε άλλες χώρες.

Για συνεχή live ενημέρωση και για τον εν λόγω χάρτη, πατήστε εδώ.