Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Έπιασε δουλειά ο νεαρός άνεργος που άκουσε το Μακρόν να τον «νουθετεί» για την κατάστασή του



Βρήκε δουλειά ο νεαρός άνεργος Γάλλος, τον οποίο είχε συμβουλέψει ο Εμανουέλ Μακρόν ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνει για να βρει μία είναι να πάει και να το ζητήσει, αφού έγινε viral στο Ίντερνετ το σχετικό βίντεο με τον Γάλλο πρόεδρο.

Ο Ζονατάν Ζαχάν δεν πήγε τελικά να ζητήσει δουλειά, αλλά μια υπηρεσία προσωρινής απασχόλησης ήρθε σε επαφή μαζί του, προτείνοντάς του να γίνει οδηγός λεωφορείου, και ο 25χρονος, ο οποίος έχει σπουδάσει φυτοκομία και έψαχνε μήνες για δουλειά στον τομέα της κηπουρικής, δέχτηκε.

«Είμαι χαρούμενος γιατί θα δουλέψω πάνω σε κάτι που αγαπώ», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, το οποίο μετέδωσε ότι ο νεαρός απέρριψε προηγουμένως 20 προτάσεις.

Η δημοσιότητα που έλαβε η κουβέντα που είχε με τον Μακρόν στις 15 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ήταν ανοιχτό στο κοινό το Μέγαρο των Ηλυσίων, έκανε θαύματα για τον νεαρό άνεργο, αν όχι για τον Γάλλο πρόεδρο, η δημοτικότητα του οποίου έχει πέσει κάτω του 30%, στο χειρότερο ποσοστό που έχει λάβει ποτέ μετά την εκλογή του.

Το βίντεο αυτό προκάλεσε φρενήρεις αντιδράσεις στο Διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης για την ωμή συμβουλή που έδωσε ο πρόεδρος στον νεαρό, όπως και για το αν έκανε σωστά που επισήμανε ότι είναι ασύμβατο το ποσοστό 9% της ανεργίας με τις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στη Γαλλία.

«Αν είσαι πρόθυμος και ενδιαφέρεσαι, στον ξενοδοχειακό τομέα, τα καφέ, τα εστιατόρια, ακόμη και στην οικοδομή --δεν έχω πάει πουθενά που να μην μου έχουν πει ότι ψάχνουν να προσλάβουν κάποιον», είπε ο 40χρονος πρόεδρος στον Ζαχάν.

«Ειλικρινά. Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια --αν περάσω τον δρόμο μπορώ να σου βρω κάτι. Απλά θέλουν ανθρώπους που προτίθενται να δουλέψουν», πρόσθεσε.

Το βίντεο αυτό προκάλεσε την ανάρτηση μιας σειράς άλλων στα οποία παρουσιάζονται κάποιοι που «περνούν τον δρόμο» για να βρουν δουλειά, άλλοτε αποτυγχάνοντας κι άλλοτε βρίσκοντας δόξα και πλούτη.