Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έως και 27 μέρες μετά τη μόλυνση μπορούν να εμφανισθούν τα συμπτώματα του κορωνοϊού



Μέχρι και 27 μέρες μπορεί να χρειαστούν για να εκδηλωθούν τα συμπτώματα του κορωνοϊού – 109 νέοι θάνατοι, 397 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα – 142 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα – Θα κλείσει σχολείο στην Ιαπωνία για δύο ημέρες – Δήμαρχος στο Ιράν διαγνώσθηκε θετικός στον ιό

Ένας 70χρονος στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό, όμως δεν παρουσίασε συμπτώματα παρά μόνο 27 ημέρες αργότερα, ανακοινώθηκε σήμερα από την τοπική κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει πως η περίοδος επώασης του ιού μπορεί να είναι πολύ πιο μακρά από τις 14 ημέρες που πιστεύεται σήμερα ότι είναι.

Μια μεγαλύτερη περίοδος επώασης θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες να περιοριστεί η διάδοση της επιδημίας, η οποία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους και έχει επεκταθεί έξω από την Κίνα.

Ο άνδρας, του οποίου ανακοινώθηκε μόνο το επίθετο, Τζιάνγκ, μετέβη στις 24 Ιανουαρίου με το αυτοκίνητό του στη Σενόνγκτζια, στη βορειοδυτική Χουμπέι, από την ανατολική Εζού, όπου ήρθε σε επαφή με την αδελφή του, η οποία είχε μολυνθεί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης της Χουμπέι, της επαρχίας που αποτελεί το επίκεντρο του ιού.

Παρουσίασε πυρετό στις 20 Φεβρουαρίου και διαγνώσθηκε θετικός στον κοροναϊό μία ημέρα αργότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Χουμπέι.

109 νέοι θάνατοι, 397 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα

Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός ανήλθε σε 2.345 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, αυξημένος κατά 109 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών αρχών, στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν χθες 397 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός μικρότερος από τα 889 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 76.288.

Όλοι οι θάνατοι καταγράφησαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, εκ των οποίων 90 στην πρωτεύουσα της επαρχίας πόλη Ουχάν.

Από τους ασθενείς, 11.477 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.