Πέμπτη 06 Μαΐου 2021 -
Συννεφιά

20 °C

Σήμερα, 6. Μαΐου 2021

Εντοπίστηκαν συντρίμμια και σοροί επιβατών του αεροπλάνου που συνετρίβη στο ΙράνΟι αρχές του Ιράν εντόπισαν τα συντρίμμια του μοιραίου επιβατικού αεροσκάφους της Aseman Airlines, που εξαφανίστηκε την Κυριακή και στο οποίο επέβαιναν 66 επιβάτες στο όρος Ντένα, 14 χιλιόμετρα μακριά από το Γιασούζ. 

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε βίντεο από ελικόπτερο, που πέταξε πάνω από τα βουνά, το οποίο όμως αδυνατεί να κατέβει στο σημείο, καθώς υπάρχουν βαθιές και επικίνδυνες χαράδρες.

Οι ομάδες έρευνες συνεχίζουν την προσπάθεια να φτάσουν με τα πόδια εκεί, ενώ θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση απομάκρυνσης των σορών, εξαιτίας των πολύ κακών καιρικών συνθηκών.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου δήλωσε στο IRIB ότι είδε παντού «σκορπισμένα σώματα γύρω από το αεροπλάνο» και ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων.

Τα συντρίμμια βρέθηκαν δύο ημέρες μετά την αεροπορική τραγωδία, καθώς τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα η σφοδρή χιονόπτωση και η πυκνή ομίχλη δεν επέτρεπαν σε ελικόπτερα να προσεγγίσουν τα βουνά.