Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ενοικος κτιρίου έβαλε πρώτα φωτιά και μετά σκότωσε άλλους τρεις



Ένας άνδρας που εκδιώχθηκε από πολυκατοικία στο Χιούστον των ΗΠΑ πυροβόλησε άλλους πέντε ενοίκους – σκοτώνοντας τρεις από αυτούς – το πρωί της Κυριακής, αφού πρώτα έβαλε φωτιά στο σπίτι για να τους παρασύρει εκτός κτηρίου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν θανάσιμα τον ένοπλο.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το Associated Press, το περιστατικό συνέβη περίπου στη 1 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) της Κυριακής σε μια μικτή βιομηχανική-οικιστική γειτονιά στο νοτιοδυτικό Χιούστον.

Η αστυνομία και τα συνεργεία της πυροσβεστικής έσπευσαν στην πολυκατοικία μετά από κλήσεις για πυρκαγιά, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Τρόι Φίνερ.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον των άλλων ενοίκων καθώς έβγαιναν από το σπίτι, πιθανώς με κυνηγετικό όπλο, τραυματίζοντας πέντε, είπε ο Φίνερ. Δύο έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες στο σημείο και ένας πέθανε στο νοσοκομείο. Οι πυροσβεστικές ομάδες διέσωσαν άλλους δύο τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο άνδρας άνοιξε πυρ καθώς οι πυροσβέστες πάλευαν με τη φωτιά, αναγκάζοντάς τους να κρυφτούν έως ότου οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ένοπλο και τον πυροβόλησαν είπε ο Φίνερ.