Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έκρηξη στη Βηρυτό: Πληροφορίες για μία νεκρή Ελληνίδα και δύο τραυματίες



Μία Ελληνίδα πολίτης, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές από την Αθήνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέρεται να είναι μεταξύ των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού, ενώ δύο ακόμα Ελληνίδες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών.

Η κατάσταση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου παραμένει εκτός ελέγχου, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα όρια τους και την εικόνα να είναι ακόμα συγκεχυμένη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ελληνορθόδοξο νοσοκομείο της Βηρυτού ετέθη εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

«Η ελληνική πρεσβεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Αρχές του Λιβάνου και με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στη χώρα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ήδη η Ελλάδα έστειλε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και υπάρχει ετοιμότητα για αποστολή περαιτέρω βοήθειας, αν κριθεί σκόπιμο. Τους Έλληνες διασώστες συνοδεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.

Παράλληλα, στην Αθήνα ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου, για την παροχή αρωγής σε Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο.