Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: «Δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες στο νησί»



Με πέντε νεκρούς κλείνει ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης ηφαιστείου της Νέας Ζηλανδίας, με τις αρχές να αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες στο νησί.

Στην απομάκρυνση όλων όσων βρίσκονταν ζωντανοί στο νησί κατά τη διάρκεια της έκρηξης, υποστήριξε ότι προχώρησε η αστυνομία, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλοι επιζώντες στο νησί.

«Η αστυνομία θεωρεί ότι όποιος βρίσκονταν στο νησί, απομακρύνθηκε κατά τη διάρκεια της εκκένωσης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει άλλον επιζών στο νησί», αναφέραν σε ανακοίνωσή τους.

Στη συνέχεια υποστήριξαν ότι σύμφωνα με τις αναγνωριστικές πτήσεις που έγιναν πάνω από το νησί, δεν φάνηκε να κατεγράφησαν σημάδια ζωής.

Όσον αφορά τον τραγικό απολογισμό της έκρηξης, πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους.

«Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος πέντε ατόμων στο νησί Γουάιτ, μετά την έκρηξη. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Ένας αριθμός ατόμων έχουν τραυματιστεί και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο», συνέχισε η ανακοίνωση.   

Το χρονικό της έκρηξης

Τη Δευτέρα το πρωί, το ηφαίστειο στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας εξερράγη με πολλούς ανθρώπου να βρίσκονται στο νησί εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με πρώτη δήλωση της αστυνομίας, αμέσως μετά την έκρηξη, υπήρχαν λιγότερα από 50 άτομα στο νησί την ώρα της έκρηξης, αντί για 100, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, ενώ μεταξύ τους βρίσκονταν τόσο ντόπιοι όσο και τουρίστες.