Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Εκλογή Σακελλαροπούλου: Πώς την υποδέχτηκαν τα Διεθνή ΜΜΕ



«Η εκλογή της δικαστού στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει μεγάλη συμβολική αξία σε μία χώρα, στην οποία υπάρχουν ακόμη έντονες διακρίσεις απέναντι στις γυναίκες»...

Τη σημερινή εκλογή τής έως τώρα προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνης Σακελλοροπούλου, ως πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή των Ελλήνων, προβάλλουν στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους, σχεδόν στο σύνολό τους, τα αυστριακά ΜΜΕ.

«Η εκλογή της δικαστού στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει μεγάλη συμβολική αξία σε μία χώρα, στην οποία υπάρχουν ακόμη έντονες διακρίσεις απέναντι στις γυναίκες», σχολίαζε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων η δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, αναφέροντας ότι η ελληνική Βουλή εξέλεξε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία σε νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τα επόμενα πέντε χρόνια, την 63χρονη δικαστή Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία έχει πείρα με παρόμοιες «πρεμιέρες», καθώς τον Οκτώβριο 2018 είχε εκλεγεί ως πρώτη γυναίκα -στην ιστορία της χώρας- πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Η κ. Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη Πρόεδρος της Ελλάδας» τιτλοφορεί σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wiener Zeitung, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της μία γυναίκα ως Πρόεδρο, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία ήταν μέχρι τώρα δικαστής και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.