Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Εκλογές – Τουρκία: «Ουρλιάζει» ο Ιντζέ για το «κόλπο» του Ερντογάν!



Οι εκλογές στην Τουρκία έχουν πάρει... φωτιά, ωστόσο ο Μουχαρέμ Ιντζέ δεν επαναπαύεται και "κράζει" το κρατικό Anadolu για τα ποσοστά του Ερντογάν!

Οι κάλπες για τις εκλογές στην Τουρκία έκλεισαν από τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής, 24.06.2018, ωστόσο το… ματς τώρα παίζεται! Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ήδη δει το «φως» της δημοσιότητας και δείχνουν τον Ερντογάν να κάνει… περίπατο! Ωστόσο, ο Μουχαρέμ Ιντζέ έχει… πολλά να πει γι΄αυτό.

Νοθεία στις εκλογές στην Τουρκία;

Το ποσοστό συμμετοχής στις στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ανήλθε στο 86,82%, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Ελαφρώς πιο αυξημένο ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που ανήλθε στο 87%.

 

Τα πρώτα αποτελέσματα από τις εκλογές στην Τουρκία, λοιπόν, δίνουν στον Ερντογάν το ποσοστό του 56,6%, με το ποσοστό της καταμέτρησης στο 47,7%. Από την άλλη πλευράμ ο Μουχαρέμ Ιντζέ εμφανίζεται να λαμβάνει ποσοστό της τάξης του 28,5%.

Ωστόσο εδώ μπαίνει ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, που σχετίζεται με τις πρώτες εκτιμήσεις στην γειτονική χώρα. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, έφτασε να εμφανίζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ποσοστό μέχρι και 59,12% (!) την ώρα που ο Ιντζέ έπαιρνε 26,53%.

Ο Ιντζέ, λοιπόν, εμφανίστηκε έξαλλος!

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο βασικότερος υποψήφιος της αντιπολίτευσης, στις εκλογές στην Τουρκία, έδειξε πως… κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος είναι από τα ποσοστά που του δίνει το κρατικό πρακτορείο Ανατολή!

Ουσιαστικά, το κατηγορεί για χειραγώγηση των αποτελεσμάτων!

Συγκεκριμένα τονίζει: «Το πρακτορείο Anadolu χειραγωγεί τα αποτελέσματα. Δημοσιεύει τα αποτελέσματα από μέρη όπου ο Ερντογάν παίρνει στην αρχή μεγαλύτερα ποσοστά. Ζητώ από τους παρατηρητές μας να διατηρήσουν το ηθικό τους υψηλό. Και να μην εγκαταλείψουν τις κάλπες«! 

Το «κόλπο» του Ερντογάν

Την ίδια ώρα, υπάρχει ένα αφήγημα που τις τελευταίες ώρες παίρνει μορφή «χιονοστιβάδας» στην Τουρκία. Το μεταδίδει και το Bloomberg και αναφέρει το εξής: Ότι σε όλες τις πρόσφατες εκλογές στην Τουρκία, το κρατικό πρακτορείο Anadolu εμφάνιζε τις πρώτες ώρες τον Ερντογάν με τεράστια ποσοστά!

Κι αυτό ούτως ώστε να αποθαρρύνει τους παρατηρητές της αντιπολίτευσης και να τους πείσει πως είναι… άσκοπο να παραμείνουν στα εκλογικά κέντρα για την καταμέτρηση των ψήφων!

Ο Ιντζέ… το ‘βλεπε!

Προς επίρρωσιν των παραπάνω, μοιάζει… διαβολική σύμπτωση το ποια ήταν η πρώτη κουβέντα του Ιντζέ στις 17:00 το απόγευμα, όταν «έσκασαν» τα πρώτα αποτελέσματα

 

Δήλωσε συγκεκριμένα ότι οι τούρκοι πολίτες θα πρέπει να προστατεύσουν τις κάλπες από ενδεχόμενη νοθεία εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, ο Ιντζέ δήλωσε επίσης το εξής: Πως τα μέλη της εκλογικής επιτροπής της Τουρκίας πρέπει «να κάνουν σωστά τη δουλειά τους»…

«Λένε ψέματα»!

Ο υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μουχαρέμ Ιντζέ κατήγγειλε αργά το βράδυ της Κυριακής, 24.06.2018, ότι «αυτήν την στιγμή το σύστημα της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής δείχνει ότι έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι του 37% των καλπών. Αλλά τα στοιχεία του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα ισχυρίζονται ότι έχει καταμετρηθεί το 85%», σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet Daily News.

Δέκα μονάδες διαφορά!

Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει τους ισχυρισμούς του Ιντζέ, είναι το εξής… απίστευτο! Ότι το πρακτορείο Anadolu έδινε κάποια στιγμή το απόγευμα στον Ερντογάν ποσοστό της τάξης του 58%, ενώ την ίδια ώρα οι διεθνείς παρατηρητές τον εμφάνιζαν με προβάδισμα 48%!

 

Παράλληλα και το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, κατήγγειλε τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Και συγκεκριμένα για την κάλυψη των προεδρικών και των βουλευτικών εκλογών. Κατήγγειλε ότι αποπειρώνται να χειραγωγήσουν την αντίληψη του κόσμου για τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ταγίπ Ερντογάν εξασφαλίζει το 57,02% των ψήφων των προεδρικών εκλογών. Κι αυτό μετά την καταμέτρηση του 40% των ψήφων.

Όμως, ο Μπουλέντ Τεζκάν, ο εκπρόσωπος του CHP, δήλωσε το εξής: Ότι η υποστήριξη προς τον Ερντογάν βρίσκεται κάτω από το 50% συν μία ψήφο. Ποσοστό, δηλαδή, που χρειάζεται για να κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο.

Νίκη του Ερντογάν στο… σπίτι του Ιντζέ!

Πάντως, εδώ θα πρέπει να σημειωθεί και το εξής: Πως στην Γιάλοβα, την πόλη καταγωγής του Ιντζέ, δηλαδή, ο Ερντογάν παίρνει την νίκη! Συγκεκριμένα ο τούρκος πρόεδρος παίρνει ποσοστό 50,6%, ενώ ο Ιντζέ 38,9%.

Αν μη τι άλλο, ένα… όχι και τόσο ενθαρρυντικό αποτέλεσμα για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης…