Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Εικόνες ντροπής: Παπούτσια πάνω στα εκθέματα και ξάπλα στην Αγιά Σοφιά..



Τα λόγια είναι περιττά. Παπούτσια πάνω στα εκθέματα και ξάπλα μέσα στην Αγιά Σοφιά. Τις εικόνες δεν κοινοποιούν «κακοί πράκτορες» της Δύσης, αλλά μερίδα Τούρκων πολιτών και δημοσιογράφων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι και οι ίδιοι απορούν, αναζητούν τρόπους να φωνάξουν ότι η Αγιά Σοφιά καταστρέφεται!

Οι εσωτερικές πύλες μετατράπηκαν σε παπουτσοθήκες στα δεξιά κι αριστερά ωσάν να πρόκειται για πόρτες διαμερίσματος, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την προστασία των μαρμάρων, χωρίς πρόβλεψη από την περίφημη αλλά ανεπαρκή Diyanet, χωρίς αιδώ, μόνο με τρόπους που προκαλούν «εγκεφαλικό – σοκ» σε όσους πονούν το κόσμημα της οικουμένης, την Αγιά Σοφιά του Ελληνισμού και του παγκοσμίου πολιτισμού εν γένει.

Ο τρόπος με τον οποίον ορισμένοι ξαπλώνουν στο εσωτερικό της Αγιά Σοφιάς είτε για να φωτογραφηθούν είτε για να φωτογραφίσουν, θα ήταν καλύτερο να μείνει ασχολίαστος, μιας και η γλώσσα της γραφής καμιά φορά δεν συγκρατείται, οπότε, ας μείνουμε καλύτερα στο χιούμορ μήπως και χαμογελάσουν για λίγο οι αιώνες που δακρύζουν: Efendim, bir şey içmek ister misiniz? – Κύριε, μήπως θέλετε και κάτι να πιείτε;

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

ΠΗΓΗ – ΦΩΤΟ: TELE1.COM.TR