Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έφηβοι έσπασαν τα αυγά κύκνου με τούβλα και το πουλί πέθανε από τη στενοχώρια του..



Μία μητέρα κύκνος λέγεται πως πέθανε από «ραγισμένη καρδιά» όταν άκαρδοι νεαροί έσπασαν τα αυγά της με τούβλα. Η μητέρα βρέθηκε νεκρή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, λίγο μετά και την εξαφάνιση του μπαμπά κύκνου.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία μιας μητέρας κύκνου που πέθανε από στεναχώρια αφότου νεαροί έλιωσαν τα αυγά της πετώντας τούβλα. Μια ομάδα εφήβων στις 20 Μαΐου πέταξε πετρώματα και τούβλα στη φωλιά του κύκνου που βρισκόταν λίγο έξω από το Μάντσεστερ της Αγγλίας. Την περασμένη εβδομάδα, ο κύκνος βρέθηκε νεκρός πιθανόν επειδή επιφορτίστηκε ψυχολογικά από τη θέα των κατεστραμμένων αυγών του.

 Σύμφωνα με μαρτυρίες οι κύκνοι είχαν κάνει μία φωλιά δίπλα σε ποτάμι της περιοχής. Ωστόσο, στη φωλιά βρέθηκαν τουλάχιστον τρία από τα έξι αυγά θρυμματισμένα. Οι ακτιβιστές προστασίας της άγριας ζωής, οι οποίοι παρακολουθούν τους κύκνους της περιοχής δήλωσαν ότι χάθηκαν περισσότερα αυγά τις τελευταίες εβδομάδες, και ότι μόνο ένα αυγό εντέλει σώθηκε. Πρόσθεσαν επίσης ότι ο πατέρας κύκνος απομακρύνθηκε από τη φωλιά λόγω άγχους πριν από δύο εβδομάδες και έκτοτε δεν επέστρεψε.

Ο ακτιβιστής Sam Woodrow τόνισε πως ο κύκνος πιθανόν να πέθανε από θλίψη και υπερβολικό άγχος. Παράλληλα, ο πατέρας δεν έχει ακόμα εντοπισθεί, αν και θεωρείται πως λογικά είναι ζωντανός και κατέφυγε σε άλλη περιοχή ώστε να αντιμετωπίσει μόνος τη δική του θλίψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φωλιές των κύκνων προστατεύονται βάσει νόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για την εύρεση των δραστών.

[sputniknews.gr]