Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ECDC: Επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στις περισσότερες χώρες της ΕΕ



Επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ανατολική Ευρώπη, στις Κάτω Χώρες, την Πολωνία και ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, καταγράφει ο νέος εβδομαδιαίος χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η Ελλάδα παραμένει για ακόμα μια εβδομάδα στην κόκκινη κατηγορία (από 200 σε 499 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους το τελευταίο δεκαπενθήμερο), με εξαίρεση κάποια νησιά. Με βαθύ κόκκινο είναι χρωματισμένη η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 500 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους ή ότι το ποσοστό θετικότητας ξεπερνά το 4%.
Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν για ακόμα μια εβδομάδα οι χώρες της Βαλτικής, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Σλοβενία. Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται πλέον μεγάλο μέρος της Τσεχίας, η Σλοβακία, η Αυστρία και περιοχές της Ουγγαρίας, καθώς και ολόκληρη η Ιρλανδία.
Με βαθύ κόκκινο είναι χρωματισμένο και το Βέλγιο, αρκετές περιοχές στην Ολλανδία και δύο περιοχές στην Ανατολική Γερμανία. Η Γαλλία και η Πορτογαλία παραμένουν πορτοκαλί, όπως και η Ιταλία με λίγες περιοχές πράσινου. Η Νορβηγία και η Σουηδία, μέσα σε μία εβδομάδα, πέρασαν από το κίτρινο στο κόκκινο.
Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ισπανία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ