Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Δραστικά μέτρα» για την οικονομία ετοιμάζει ο Τραμπ



Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε «δραστικές αποφάσεις» για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, την ώρα που ο ΠΟΥ πραειδοποιεί πως η απειλή μίας πανδημίας είναι πραγματική.

Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει μείωση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών και «ουσιαστική ελάφρυνση» για επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον νέο κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg το πακέτο που θα προωθήσει θα αφήνει προς το παρόν εκτός τον τουριστικό κλάδο και επομένως ίσως κριθεί μη ικανοποιητικό από τους επενδυτές, που περιμένουν από τις κυβερνήσεις να δώσουν σκληρή μάχη. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο αναμένεται να ανακοινώσει τις επίσημες αποφάσεις της κυβέρνησης εντός της ημέρας (Τρίτη, 10/3). Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, επιχείρησε να καθησυχάσει τους πάντες, τονίζοντας πως «οι ΗΠΑ έχουν την πιο εύρωστη οικονομία του κόσμου». «Το βασικό είναι ότι φροντίζουμε τους Αμερικανούς» συμπλήρωσε σε εκείνο το σημείο ο Τραμπ. 

Η κοινή συνέντευξη Τύπου Τραμπ- Μνούτσιν ήρθε την ώρα που οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονταν σε ελεύθερη πτώση. Η Wall Street βίωσε χθες την πλέον επώδυνη συνεδρίασή της από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και το ερώτημα όλων είναι εάν πέραν των αγορών και η παγκόσμια οικονομία ετοιμάζεται να βιώσει ένα εξίσου ισχυρό σοκ. 

Δεν έχει υποβληθεί σε εξετάσεις για Covid-19 o Tραμπ

Εν τω μεταξύ όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο δεν έχει κριθεί σκόπιμο να υποβληθεί σε εξετάσεις ο Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι δύο βουλευτές με τους οποίους συναντήθηκε ο πρόεδρος πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι τίθενται με δική τους πρωτοβουλία σε απομόνωση, διότι συμμετείχαν σε εκδήλωση στην οποία παρίστατο πρόσωπο που επιβεβαιώθηκε κατόπιν πως έχει προσβληθεί από τον ιό. 

Ο Τραμπ δεν έχει έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ούτε έχει το οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα, ξεκαθάρισε ο Λευκός Οίκος.