Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

29 °C

Σήμερα, 10. Ιουλίου 2020

Διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο: Αυτά είναι τα όπλα των τζιχαντιστών (φώτο)Φωτογραφίες από το λευκό βαν αλλά και τα μαχαίρια και τις βόμβες μολότοφ με τις οποίες ήταν οπλισμένοι οι τρεις τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουνίου έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία μετά την αποκάλυψη ότι οι τρεις τρομοκράτες σχεδίαζαν να νοικιάσουν ένα φορτηγό βάρους 7,5 τόνων για να κάνουν μια επίθεση όμοια με τη Νίκαια.

Όπως έγινε γνωστό ο λόγος που δεν τα κατάφεραν ήταν γιατί η πιστωτική κάρτα με την οποία επιχείρησαν να πληρώσουν δεν έγινε δεκτή.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες ξεχωρίζει αυτή του μαχαιριού που χρησιμοποίησαν και οι τρεις τζιχαντιστές. Πρόκειται για ένα ροζ κεραμικό μαχαίρι με λάμα 30 εκατοστών στο οποίο είχαν προσαρμόσει μονωτική ταινία στη λαβή για να μην τους γλιστράει καθώς και κορδόνια παπουτσιών με τα οποία το είχαν περάσει στους καρπούς τους.

Παράλληλα οι τρομοκράτες είχαν γεμίσει το φορτηγό με σάκους από χαλίκι και καρέκλες σε μια προσπάθεια να αυξήσουν το βάρος του από τη στιγμή που δεν κατάφεραν τον αρχικό τους στόχο που ήταν να νοικιάσουν ένα μεγάλο φορτηγό.

Η αστυνομία βρήκε, επίσης, μέσα στο λευκό βαν 13 μπουκάλια κρασί γεμάτα με βενζίνη για να χρησιμοποιηθούν ως μολότοφ καθώς και δύο φωτοβολίδες για την ανάφλεξή τους.

Καθένας από τους τρεις τρομοκράτες είχε φορέσει ένα ψεύτικο γιλέκο αυτοκτονίας με άδεια πλαστικά μπουκάλια που τα είχαν δέσει με μονωτική ταινία με τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι στο σχεδιασμό τους ήταν, αφού σκοτώσουν όσους περισσότερους μπορούσαν με τα μαχαίρια στη συνέχεια να εξαπολύσουν ένα δεύτερο κύμα επίθεσης με τις βόμβες μολότοφ.

Ωστόσο στα σχέδια τους έβαλαν τέλος οι οχτώ αστυνομικοί που τους αντιμετώπισαν και τους εξουδετέρωσαν με συνολικά 46 σφαίρες όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που δόθηκε πριν από λίγες ημέρες στη δημοσιότητα.