Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το δηκτικό σχόλιο του Τραμπ μετά από έκκληση του Μπους για «συσπείρωση»



Με μία δηκτική ανάρτηση ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε κατά του Ρεπουμπλικανού προκατάχου του Τζορτζ Ου. Μπους , ο οποίος με βίντεο που μοιράστηκε απηύθυνε έκκληση για συσπείρωση  εν μέσω της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Στο βίντεο, που μοιράστηκε το Σάββατο το George W. Bush Presidential Center, ο άλλοτε ένοικος του Λευκού Οίκου παραλλήλισε την πανδημία με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που διαπράχθηκαν τέσσερις μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. «Είδα μια μεγάλη χώρα να συσπειρώνεται για να τιμήσει τους γενναίους της, να θρηνήσει μαζί με αυτούς που θρηνούσαν και να αναλάβει νέα αναπόφευκτα καθήκοντα», ανέφερε ο Μπους. Δήλωσε επίσης σίγουρος πως το «πνεύμα της θυσίας» των Αμερικανών δεν έχει χαθεί, ενώ απηύθυνε έκκληση για συσπείρωση, ενσυναίσθηση και καλοσύνη μπροστά στην κρίση της πανδημίας.

«Ας θυμόμαστε όλοι ότι οι διαφορές μας είναι ελάχιστες μπροστά σε αυτή την απειλή. Ας θυμόμαστε ότι η ενσυναίσθηση και η καλοσύνη είναι απαραίτητα και ισχυρά εργαλεία», επισήμανε.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει δεχθεί επανειλημμένα επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την πανδημία αφότου ξέσπασε, πιθανόν θεώρησε πως η αναφορά αυτή του προκατόχου του αποτελούσε επίθεση με στόχο τον ίδιο. «Ήταν άφαντος όταν έπρεπε να ξεσηκωθεί εναντίον της μεγαλύτερης απάτης στην αμερικανική ιστορία», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του, σχολιάζοντας το tweet ενός συμβούλου του συντηρητικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News, στο οποίο στηλιτευόταν η σιωπή του Μπους στην πρόσφατη δίκη του Αμερικανού προέδρου.