Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Διαρροή σε δεξαμενή προκάλεσε «χείμαρρο» 50.000 λίτρων κόκκινου κρασιού..BINTEO



Δεκάδες χιλιάδες μπουκάλια κόκκινου κρασιού πήγαν χαμένα λόγω διαρροής σε δεξαμενή, που δημιούργησε έναν χείμαρρο και μια... λίμνη!

Μια δυσλειτουργία σε εγκατάσταση αποθήκευσης κρασιού στη νοτιοανατολική Ισπανία προκάλεσε έναν χείμαρρο κόκκινου κρασιού, που με τη σειρά του δημιούργησε μια λίμνη!

Δεκάδες χιλιάδες μπουκάλια πήγαν χαμένα, με τους παρευρισκόμενους να καταγράφουν την καταστροφή. Για τους λάτρεις του κρασιού, αυτό ήταν ένα θέαμα, αν μη τι άλλο, μαχαιριά στην καρδιά...

Ο ένοχος πίσω από το περιστατικό στο οινοποιείο του Villamalea ήταν μια δεξαμενή. 

 Από τη διαρροή εκτιμάται ότι περίπου 50.000 λίτρα χάθηκαν, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα.

Τα οινοποιεία στο Villamalea και αλλού βρίσκονται στη μέση της περιόδου συγκομιδής, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι είναι απασχολημένοι με το να μαζεύουν φρέσκα σταφύλια και να τα προετοιμάζουν για την πρωτογενή ζύμωση. Το κόκκινο κρασί αποτελείται, συνήθως, από τον πολτό κόκκινων ή μαύρων σταφυλιών, που δίνει στο κρασί το χρώμα του. 

Παρόλο που είναι θλιβερό το θέαμα, οι σκηνές δεν είναι εντελώς νέες. Τον Ιανουάριο, 367.000 λίτρα cabernet sauvignon χύθηκαν σε ποταμό της Καλιφόρνιας μετά από διαρροή δεξαμενής σε έναν αμπελώνα της Sonoma County.