Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Διαδηλώσεις στην Τουρκία: Πολίτες βγήκαν στους δρόμους, χτυπώντας άδειες κατσαρόλες και φωνάζοντας ".. δεν έχουμε να φάμε.."



Οι διαδηλώσεις στην Τουρκία για την ακρίβεια έχουν γίνει πλέον καθημερινές, καθώς οι τιμές βασικών αγαθών είναι στα ύψη και μεγάλο ποσοστό των πολιτών αδυνατεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες του.  

Το βράδυ της Παρασκευής (03.12.2021), πολίτες βγήκαν στους δρόμους του Κιουτσούκτσεκμετζε, προαστίου της Κωνσταντινούπολης, χτυπώντας άδειες κατσαρόλες και φωνάζοντας ότι δεν έχουν να φάνε, όπως θα δείτε και στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr.

Όλα αυτά την ώρα που νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ΜΑΚ δείχνει τα ποσοστά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραμένουν σε… ελεύθερη πτώση. 

Στην ερώτηση “ποιο κόμμα θα ψηφίζατε στην περίπτωση πρόωρων εκλογών”, το CHP συγκέντρωσε 25,6%, με το AKP (σ.σ. το κόμμα του Ερντογάν) να μένει δεύτερο για πρώτη φορά με 24,2%. Ακολουθεί το Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ με 10.1%, το κουρδικό HDP με 8,8% και το MHP των “γκρίζων λύκων” με 6,2%.  

Να σημειωθεί, ότι σε δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί τον Σεπτέμβριο, το ΑΚΡ ήταν πρώτο με 30,8% και ακολουθούσαν το CHP με 28,2%, το Καλό Κόμμα με 13,8%, το HDP με 10% και το MHP με 8,6%.