Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 -
Μερική συννεφιά

23 °C

Σήμερα, 12. Ιουνίου 2021

Διαδηλώσεις σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ κατά των ισραηλινών επιθέσεων στη ΓάζαΧιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία σήμερα στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη διαμαρτυρόμενοι για τις επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, καθώς εδώ και ημέρες μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.Στο Σίδνεϊ διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης και πραγματοποίησαν πορεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Ελεύθερη, ελεύθερη Παλαιστίνη", "Ελεύθερη, ελεύθερη Γάζα".

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδιαν νωρίς σήμερα εκ νέου στόχους στη Γάζα, ενώ μαχητές της Χαμάς απάντησαν εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, κατά την πέμπτη νύκτα των συγκρούσεων.

"Βλέπω μια εξέγερση", δήλωσε ο Ουάλα Αμπού Έιντ, ένας διαδηλωτής από το Σίδνεϊ. "Βλέπω ανθρώπους που δεν θα παραμείνουν σιωπηλοί, ανθρώπους που απαντούν στην καταπίεση και τη βία υπερασπιζόμενοι τους εαυτούς τους", πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 132 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τη Δευτέρα, ανάμεσά τους 32 παιδιά και 21 γυναίκες, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.

Οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ, εκ των οποίων οι έξι ήταν πολίτες και δύο από αυτούς παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ