Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δένδιας-Τσαβούσογλου: Ποια θέματα «έπεσαν στο τραπέζι» των συζητήσεων



«Μπαράζ» επαφών είχε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Γενεύη, όπου και συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμιτρόφ.

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Γενεύη στο περιθώριο της συνάντησης που διοργανώνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με θέμα τον στρατηγικό διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας είχε μία χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Τσαβούσογλου, με τη συζήτηση να εστιάζεται σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.
Αμέσως μετά, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, υπό το φως της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μη δώσει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο Έλληνας Υπουργός αναφέρθηκε στην σταθερή διαχρονική υποστήριξη από την πλευρά της Ελλάδος στην ευρωπαΐκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ορθής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών στο σύνολό της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Τέλος, συμφωνήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων.