Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 -

Δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία 5χρονη με οξεία ηπατίτιδαΜεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών που διαγνώστηκε με οξεία ηπατίτιδα στη Ρουμανία δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία.

Σύμφωνα με το Digi24, το παιδί, είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ηπατίτιδας  στη χώρα και  είναι στο νοσοκομείο από τις αρχές αυτού του μήνα. Η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά δεν βελτιώνεται. Οι γιατροί δοκίμασαν νέες θεραπείες, αλλά δεν φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα και για αυτό το λόγο εξετάζεται και η μεταμόσχευση ήπατος.

Η 5χρονη θα μεταφερθεί στο κλινικό ινστιτούτο Fundeni. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Βουκουρέστι, στο νοσοκομείο παίδων «Grigore Alexandrescu». Οι γιατροί αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να αποφασίσουν, μετά από μια σειρά εξετάσεων, αν τελικά χρειάζεται μεταμόσχευση.

Την Πέμπτη, η μητέρα της πήγε στο Ινστιτούτο Fundeni και έκανε εξετάσεις για να δει αν ήταν συμβατή και αν μπορούσε να δωρίσει ένα κομμάτι από το ήπαρ της στην κόρη της. Η 5χρονη  υποβλήθηκε σε επιπλέον εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχει κάποιο αυτοάνοσο νόσημα και περιμένει τα αποτελέσματα.

Την Πέμπτη, η μητέρα της πήγε στο Ινστιτούτο Fundeni και έκανε εξετάσεις για να δει αν είναι συμβατή και αν μπορεί να δωρίσει ένα κομμάτι του ήπατος της στο κορίτσι. Το κορίτσι υποβλήθηκε σε επιπλέον εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχει κάποιο αυτοάνοσο νόσημα και περιμένει τα αποτελέσματα.

«Αρχικά, οι εξετάσεις έδειχναν αρκετά άσχημα, αλλά η κατάσταση του κοριτσιού ήταν πολύ καλή, σε αντίθεση με τις εξετάσεις, μετά από τις οποίες, φυσικά, γίνεται αισθητή η βλάβη στο συκώτι. Πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς», δήλωσε στην ίδια πηγή η υφυπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Adriana Pistol.