Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δανία: Η βασιλική οικογένεια σταματά τα παιδιά της από το σχολείο τους.. Η ανακοίνωση που σόκαρε..



Η βασιλική οικογένεια της Δανίας ανακοίνωσε πως ο πρίγκιπας Κρίστιαν θα απομακρυνθεί από το διάσημο οικοτροφείο του, το Herlufsholm, και η πριγκίπισσα Ιζαμπέλα δεν θα φοιτήσει από τη νέα χρονιά στο εν λόγω σχολείο, όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.

Ο Frederik, διάδοχος του θρόνου της Δανίας και η σύζυγός του Mary, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνουν την είδηση, η οποία κυκλοφορεί από τον περασμένο μήνα, όταν ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Herlufsholm's Secrets ισχυρίστηκε ότι υπάρχει κουλτούρα εκφοβισμού και βίας στο σχολείο.

Η δήλωση του διαδόχου ζεύγους εκδόθηκε μετά τη δημοσίευση προκαταρκτικής απόφασης από την Εθνική Υπηρεσία Εκπαίδευσης και Ποιότητας της Δανίας, η οποία «ασκεί ιδιαίτερα σκληρή κριτική» στο Herlufsholm.

Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

«Όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από τις αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το Herlufsholm.

Έχουμε επίσης καταστήσει σαφές ότι, ως γονείς ενός παιδιού στο σχολείο, αναμένουμε ότι το σχολείο θα κάνει ό,τι πρέπει για να διορθώσει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν.

Το ζήτημα σχετικά με την επιλογή του σχολείου του γιου μας Κρίστιαν και της κόρης μας Ιζαμπέλα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς ενώ όσα αποκαλύφθηκαν προκάλεσαν έντονες συζητήσεις.

Αυτό είναι απολύτως κατανοητό όταν πρόκειται για την ευημερία των παιδιών και των νέων.

Ταυτόχρονα, ήταν σημαντικό να επιμείνουμε στη βασική μας ιδέα ότι οι σημαντικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται σε τεκμηριωμένη βάση. Τώρα έχουμε αυτή τη βάση.

Η δήλωση του ζευγαριού, που είναι επίσης γονείς των 11χρονων διδύμων πρίγκιπα Βίνσεντ και πριγκίπισσας Ζοζεφίν, κλείνει λέγοντας ότι τα επόμενα βήματα για τη σχολική εκπαίδευση των παιδιών τους θα εξεταστούν προσεκτικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Ήταν μια δύσκολη διαδικασία για εμάς ως οικογένεια, αλλά, με βάση τη συνολική εικόνα και την ιδιαίτερη θέση μας ως ζεύγος διαδόχων, επιλέξαμε ότι ο πρίγκιπας Christian θα σταματήσει στο Herlufsholm και ότι η πριγκίπισσα Isabella δεν θα ξεκινήσει την 9η τάξη του σχολείου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. δήλωσαν.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μαζί με τα παιδιά μας, θα λάβουμε απόφαση σχετικά με τη μελλοντική τους επιλογή σχολείου. Με σκέψεις για τους πολλούς μαθητές που θα συνεχίσουν στο Herlufsholm, ελπίζουμε ότι το σχολείο θα αποκτήσει τώρα περισσότερη ηρεμία για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και θα καταφέρει να δημιουργήσει μια κουλτούρα στην οποία όλοι θα ευδοκιμούν και θα αισθάνονται ασφαλείς».

Σημαντική μέρα για τον πρίγκιπα Christian της Δανίας: Οι οικογενειακές φωτό  με την μαμά Mary στα πουά & την βασίλισσα Margrethe στα κόκκινα |  eirinika.gr

Ατελείωτο bullying στο σχολείο που φοιτούσαν τα παιδιά των Δανών βασιλιάδων
Όταν κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ, στο οποίο 50 πρώην μαθητές διηγήθηκαν τις εμπειρίες τους, το βασιλικό ζεύγος έσπευσε να μιλήσει.

Είχαν πει τότε: «Είναι συγκλονιστικό να ακούς για τον συστηματικό εκφοβισμό και για την κουλτούρα της κακοποίησης και της βίας. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Ως γονείς, περιμένουμε από το σχολείο να διασφαλίσει αποτελεσματικά μια κουλτούρα όπου όλοι είναι ασφαλείς».

Τον Μάιο, το βασιλικό ζεύγος έσπασε τη σιωπή του σχετικά με τις καταγγελίες για τη συστημική βία και την καταχρηστική, βίαιη κουλτούρα στο φημισμένο σχολείο του γιου τους, αφού 50 πρώην μαθητές αποφάσισαν να μιλήσουν για τα όσα πέρασαν.

Η πριγκίπισσα Ισαβέλλα της Δανίας έγινε 13 ετών | Asisters.gr

«Ως γονείς ενός παιδιού που πηγαίνει στο Herlufsholm, είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από τις μαρτυρίες που προέκυψαν στο τρέχον ντοκιμαντέρ για το σχολείο», ανέφερε η δήλωση, η οποία κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας της Δανίας στο Instagram.
«Είναι συγκλονιστικό να ακούμε για συστηματικό εκφοβισμό και για κουλτούρα κακοποίησης και βίας στην οποία πολλοί έχουν πάρει μέρος και άλλοι πολλοί τα έχουν υποστεί.

Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Ως γονείς, περιμένουμε από το σχολείο να διασφαλίσει αποτελεσματικά μια κουλτούρα όπου όλοι είναι ασφαλείς και μέρος της κοινότητας και θα παρακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα τις αλλαγές που είναι προφανώς απαραίτητες».