Κυριακή 29 Μαΐου 2022 -

CNN – Το καλύτερο ελληνικό τυρί δεν είναι αυτό που φαντάζεστε!Και όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το καλύτερο Ελληνικό τυρί είναι η φέτα. Και δεν έχουν άδικο.
Το CNN όμως φαίνεται πως εκφέρει μια διαφορετική άποψη, αφού σε ένα από τα αφιερώματά του, «τιμής ένεκεν» στα καλύτερα τυριά της Ευρώπης, δεν χάνει την ευκαιρία, να προβάλει στο αναγνωστικό του κοινό, το ελληνικό τυρί που ξεχώρισε.
Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, αν και ελάχιστοι συντάκτες έχουν ασχοληθεί με την προβολή του, το CNN, καλεί τους λάτρεις των τυριών να δοκιμάσουν το «Μετσοβόνε» με τη ξεχωριστή και ιδιαίτερη γεύση.
Γράφει το CNN: «Φυσικά όλοι γνωρίζετε τη φέτα. Τώρα, ήρθε η ώρα να μάθουμε ένα λιγότερο γνωστό ελληνικό τυρί», το μετσοβόνε. Το Μετσόβονε έρχεται από το μακρινό βόρειο τμήμα της χώρας ή, για την ακρίβεια, από μια ορεινή πόλη που λέγεται Μέτσοβο. Φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα, σκέτο η αναμεμειγμένο με λίγο πρόβειο ή κατσικίσιο, είναι ημίσκληρο και φυσικά καπνιστό». Μάλιστα στην περιγραφή του αναφέρει πως το τυρί αυτό είναι κατάλληλο για ψήσιμο, όπως και το χαλούμι.

Σύμφωνα με το CNN τα καλύτερα τυριά στον κόσμο είναι
– Grana Padano
– Gruyère
– Serra da Estrela
– Halloumi
– Cheddar
– Manchego
– Morbier
– Bitto
– Havarti
– Wensleydale
– Cabrales
– County
– Pecorino romano
– Bryndza
– Gouda
– Callu de Cabrettu
– Metsovone
– Old Boulogne
– Jarlsberg
– Gubbeen
– Moena’s stink

– Lüneberg.