Τρίτη 07 Ιουλίου 2020 -
Μέτριο

25 °C

Σήμερα, 7. Ιουλίου 2020

Αζερμπαϊτζάν-κορωνοιός: Σε καραντίνα το Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεωνΣε καραντίνα θα μπουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Μπακού, καθώς αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

 Οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους το Σάββατο και την Κυριακή μόνο εφόσον έχουν άδεια από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και μόνο για να λάβουν ιατρική φροντίδα ή να παραστούν στην κηδεία κάποιου συγγενή τους. Όλα τα καταστήματα και οι άλλες υπηρεσίες θα είναι κλειστά και δεν θα κυκλοφορεί κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς.

Το Αζερμπαϊτζάν επέβαλε μέτρα καραντίνας για να ανακόψει την εξάπλωση της Covid-19 στις 24 Μαρτίου. Έκτοτε, τα μέτρα αυτά έχουν παραταθεί πολλές φορές και θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, τα εμπορικά κέντρα, οι κινηματογράφοι, τα εστιατόρια και τα καφέ επαναλειτούργησαν στις 31 Μαΐου. Σε δημόσιους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

Μέχρι και σήμερα στη χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 6.260 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού. Από αυτούς τους ασθενείς, οι 76 πέθαναν.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ