Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αύξηση 5,6% κατέγραψαν οι επενδύσεις των κρατικών κινεζικών επιχειρήσεων στο πρώτο δίμηνο του 2023



Οι κρατικές κινεζικές επιχειρήσεις που εποπτεύονται κεντρικά από το Πεκίνο αύξησαν την αποτελεσματικότητα των επενδύσεών τους στο πρώτο δίμηνο του 2023, σύμφωνα με την Επιτροπή Εποπτείας των Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων της Κίνας (SASAC) που υπάγεται άμεσα στο Κρατικό Συμβούλιο.

Στη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, οι συνολικές επενδύσεις των κρατικών κινεζικών επιχειρήσεων χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο μεσιτικός τομέας κατέγραψαν ετήσια αύξηση 5,6% στα 350 δισεκατομμύρια γουάν (46,81 δισεκατομμύρια ευρώ) σύμφωνα με τα στοιχεία της SASAC.

Περισσότερα από 900 σημαντικά επενδυτικά προγράμματα βρίσκονται σήμερα στο στάδιο της κατασκευής έργων ή έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν από τις κρατικές επιχειρήσεις κεντρικής εποπτείας μέσα στο 2023.

Τα προγράμματα αυτά καλύπτουν σημαντικά έργα που έχουν συμπεριληφθεί στο 14ο πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα της Κίνας, αλλά και σε άλλα εθνικά προγράμματα σύμφωνα με την SASAC.

Τον Φεβρουάριο, η ίδια επιτροπή εξέδωσε μία εγκύκλιο ενθαρρύνοντας τις κρατικές επιχειρήσεις της κεντρικής διοίκησης να διευρύνουν το πλαίσιο των επενδύσεών τους και βελτιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητά τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ