Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Αυτός είναι ο νέος μισθός του Τζο Μπάιντεν



Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν είναι σε λίγες ώρες. Κάθε νέα προεδρική οικογένεια λαμβάνει 100.000 δολάρια που έχουν σχέση με την εσωτερική διακόσμηση του Λευκού Οίκου.

Η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν ως 46ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιείται σε λίγες ώρες και όπως γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος ο «εσωτερικός διχασμός και η... στροφή στην πολιτική Ομπάμα. Το πρώτο τεστ της προσπάθειας Μπάιντεν να δείξει ότι οι ΗΠΑ είναι υπερδύναμη. Είναι στεγανές σε διείσδυση εξτρεμιστικών ακροδεξιών στοιχείων οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς και του FBI που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια της τελετής ορκωμοσίας του Μπάιντεν;»

Ο Μπάιντεν, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα από το 2009 έως το 2017, εξελέγη ως ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Μπάιντεν γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1942. Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή του περιουσία ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ο πλούτος της οικογένειάς του περιλαμβάνει δύο σπίτια στο Ντέλαγουερ. Τα σπίτια αποτιμώνται συνολικά σε 4 εκατομμύρια δολάρια. Ο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ έχουν μετρητά και επενδύσεις αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων και μια ομοσπονδιακή σύνταξη αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο ετήσιος μισθός του προέδρου των ΗΠΑ είναι τα 400.000 δολάρια. Ως το 2001 ήταν στο μισό, αλλά το Κογκρέσο ψήφισε τον διπλασιασμό τον αποδοχών. Ωστόσο, ο πρόεδρος απολαμβάνει και επιπλέον αποδοχών: 50.000 δολάρια για τα προσωπικά του έξοδα, 100.000 δολάρια κάθε χρόνο για τα ταξίδια του και 19.000 δολάρια ως επίδομα διασκέδασης.

Κάθε νέα προεδρική οικογένεια λαμβάνει 100.000 δολάρια που έχουν σχέση με την εσωτερική διακόσμηση του Λευκού Οίκου.

Η διοίκηση του κ.Τραμπ δαπάνησε 1,75 εκατομμύρια δολάρια για έπιπλα για τον Λευκό Οίκο και γραφεία, σύμφωνα με κυβερνητικά αρχεία. Αυτό περιλαμβάνει 17.000 δολάρια για χαλιά...