Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αυστρία: Ο διοικητής της ΑKT δεν αποκλείει αγορές μετοχών στο μέλλον από την ΕΚΤ



Ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας Ρόμπερτ Χόλτσμαν, δεν αποκλείει πως μελλοντικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μπορούσε να αγοράσει και μετοχές, όπως αναφέρει σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Presse am Sonntag, την κυριακάτικη έκδοση της Die Presse.

 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, ο Χόλτσμαν προσθέτει: «Ποτέ μην λες ποτέ. Εάν υπάρχει ανάγκη, αυτή η συζήτηση σίγουρα θα πρέπει να γίνει. Ωστόσο,επί του παρόντος δεν υπάρχει συζήτηση για αυτό».

Τα προηγούμενα χρόνια, στον αγώνα κατά του χαμηλού πληθωρισμού και τώρα επίσης κατά των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, η ΕΚΤ αγόρασε κυρίως κρατικά ομόλογα και τελευταία περισσότερα εταιρικά ομόλογα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης, καθώς η οικονομία αντιμετωπίζει εφέτος την χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά.

Την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε επεκτείνει το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης ενάντια στις συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού, αυξάνοντας τον όγκο των αγορών ομολόγων από 750 δισ. ευρώ σε 1,35 τρισ. ευρώ.