Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αυστρία- covid-19: Περισσότερα από 8.500 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο



Ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 που καταγράφηκε στην Αυστρία το προηγούμενο 24ωρο πλησίασε το ρεκόρ μολύνσεων που είχε καταγραφεί πριν ένα χρόνο, φέροντας το ενδεχόμενο του lockdown για τους ανεμβολίαστους πιο κοντά, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους κατοίκους κάποιων περιοχών να ανοσοποιηθούν.
Περίπου το 64% των Αυστριακών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19, ποσοστό περίπου στον μέσο όρο της ΕΕ, αλλά ένα από τα χαμηλότερα στη δυτική Ευρώπη. Πολλοί Αυστριακοί είναι διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια, μια άποψη που ενθαρρύνει το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO), το τρίτο μεγαλύτερο στο κοινοβούλιο.
Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν στην Αυστρία 8.594 νέα κρούσματα covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας. Πρόκειται για αύξηση 32% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, με τον αριθμό των μολύνσεων να πλησιάζει το ρεκόρ των περισσοτέρων από 9.000 που είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο του 2020, όταν επιβλήθηκε το δεύτερο εθνικό lockdown στην Αυστρία.
Η αυστριακή κυβέρνηση αποφάσισε το καλοκαίρι να άρει τους περιορισμούς και έχει καταρτίσει ένα σχέδιο να περιορίσει τις καθημερινές μετακινήσεις των ανεμβολίαστων Αυστριακών μόλις γεμίσουν 600 κλίνες με ασθενείς με covid-19.
Βάσει αυτού του σχεδίου, οι ανεμβολίαστοι, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται όσοι έχουν νοσήσει από covid-19, δεν θα επιτρέπεται να πηγαίνουν σε καφέ και εστιατόρια, μόλις ο αριθμός των ασθενών με covid-19 στην εντατική φτάσει τους 500.
Αυτή τη στιγμή 352 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με περισσότερους από 10 να προστίθενται κάθε ημέρα.
Το 45% των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο εντοπίζεται σε δύο από τις εννέα επαρχίες της Αυστρίας: το Σάλτσμπουργκ και την Άνω Αυστρία. Στις δύο αυτές συντηρητικές επαρχίες καταγράφονται οι περισσότερες μολύνσεις covid-19 ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Εξάλλου η Άνω Αυστρία, προπύργιο του FPO, έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ