Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αυστραλία : Χριστούγεννα χωρίς περιοριστικά μέτρα λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού



Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει ανάγκη λήψης περιοριστικών μέτρων για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, παρά την αύξηση των νέων κρουσμάτων της COVID-19 στο Σίδνεϊ, καθώς το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα, βοηθάει, κρατώντας τους ανθρώπους εκτός των νοσοκομείων.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος πως η Αυστραλία δεν θα χρειαστεί να ακολουθήσει την Ολλανδία, η οποία προχώρησε στην επιβολή νέου αυστηρού λοκντάουν για την περίοδο των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα.

«Εισερχόμαστε στο καλοκαίρι, έχουμε ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο και μία πολύ διαφορετική κατάσταση συνθηκών. Έτσι, δεν βλέπουμε ότι αυτό (η επιβολή λοκντάουν) είναι πιθανό για την Αυστραλία» δήλωσε ο Χαντ στους δημοσιογράφους, στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης.

Η Ολλανδία όπως είπε ο ίδιος, κατέγραψε υψηλότερο αριθμό μολύνσεων και θανάτων σε σύγκριση με την Αυστραλία στη διάρκεια της πανδημίας και βρίσκεται τώρα στη μέση του χειμώνα, με τα περιστατικά των μολύνσεων να είναι περισσότερο πιθανό να αυξηθούν δραματικά.

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και οι άνθρωποι συνεχίζουν αποφασιστικά…, να κάνουν μία εκπληκτική δουλειά» δήλωσε ο Χαντ αναφερόμενος στο ποσοστό άνω του 90% των Αυστραλών με ηλικία μεγαλύτερη των 16 ετών, που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε σήμερα, αριθμό ρεκόρ 2.566 νέων κρουσμάτων μόλυνσης, με τον αριθμό αυτό των κρουσμάτων να είναι αυξημένος από τα 2.482 κρούσματα που αναφέρθηκαν χθες. Τα περιστατικά που έχουν εισαχθεί στην εντατική παραμένουν στα 28, ενώ η διατήρησή τους σε αυτό τον μικρό αριθμό είναι «θεαματικά θετική» εξέλιξη, σύμφωνα με τον πολιτειακό πρωθυπουργό Ντόμινικ Περοτέ.

Πηγή: ΑΠΕ