Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Αρχηγός MYP: Οδεύουμε προς έναν αναπόφευκτο πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας



Ο αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος Ανόδου (MYP), Αχμέτ Ρεΐζ Γιλμάζ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από myp.org.tr), μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ δήλωσε ότι «ένας θερμός πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι αναπόφευκτος».

«Πιέζουν την Ελλάδα»

Οπως είπε, «πιέζουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία. Η τουρκική αεροπορία πρέπει να έχει αρκετά μαχητικά αεροσκάφη».

Ο αρχηγός του μικρού τουρκικού κόμματος πρόσθεσε, σύμφωνα με το sigmalive.com, ότι «η Τουρκία προσπαθεί να βγει από το καβούκι της και κάποιοι θέλουν να το αποτρέψουν αυτό. Προειδοποιώ για την Ελλάδα εδώ και χρόνια.

»Οδεύουμε προς μια περίοδο κατά την οποία ένας θερμός πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι αναπόφευκτος. Η τουρκική αεροπορία πρέπει να φτάσει έναν επαρκή αριθμό μαχητικών αεροσκαφών.

«Εχουν μια μεγάλη ευκαιρία»

»Δεδομένου ότι η κατάσταση στη Συρία είναι προφανής, οι ιστορικοί εχθροί πιστεύουν ότι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία. Οι κυρίαρχες δυνάμεις που προσπαθούν να κόψουν τον δρόμο της Τουρκίας αναγκάζουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία».

Σημειώνοντας ότι επιβάλλονται άδικα εμπάργκο στην Τουρκία, ο Γιλμάζ είπε: «Εναλλακτικά, μπορούμε να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό του στόλου μας αγοράζοντας μεταχειρισμένα αεροπλάνα σε καλή κατάσταση από την παγκόσμια αγορά και εκσυγχρονίζοντάς τα με τη δική μας αμυντική βιομηχανία.

»Αυτά τα παιχνίδια για το φυσικό αέριο της Μεσογείου μπορούν να μας τα στερήσουν χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως πρόσχημα για έναν πόλεμο, στον οποίο η Τουρκία θα θεωρηθεί ηττημένη. Η ασφάλειά μας είναι πάνω από όλα».