Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αργεντινή: Παρατείνονται για δύο εβδομάδες τα μέτρα περιορισμού στην κυκλοφορία



Την παράταση για 14 ημέρες του υποχρεωτικού περιορισμού στην κυκλοφορία των πολιτών, στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνησή του για να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 20 ανθρώπους στη χώρα από τις αρχές του Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Αργεντινής.

«Η απόφαση που λάβαμε είναι να παρατείνουμε την καραντίνα ως την ημέρα του Πάσχα [σ.σ. των Καθολικών, τη 12η Απριλίου], κατόπιν σύστασης των ειδικών, ώστε να συνεχίσει να ελέγχεται η εξάπλωση» της ασθένειας COVID-19, ανέφερε ο αρχηγός του κράτους στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του.

Κατά τον Φερνάντες, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του υποχρεωτικού περιορισμού μοιάζουν «καλά», καθώς η αύξηση των νέων κρουσμάτων μόλυνσης επιβραδύνεται τα τελευταία 24ωρα. Ο ίδιος ανέφερε πως τον περιορισμό κυκλοφορίας που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από 10 ημέρες, τηρεί περίπου το 90% των πολιτών. Εκτίμησε επίσης ότι οι πολίτες της χώρας του πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα που πέτυχαν στον αγώνα εναντίον της πανδημίας.