Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Αργεντινή: «Εάν βρισκόταν σε άλλο σπίτι, ο Μαραντόνα σήμερα θα ήταν ζωντανός»



Εννέα ημέρες μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα και αμέσως μετά την ταφή του δεν υπήρξε μέρα που να πέρασε χωρίς να ακουστεί κάτι για τα αίτια που έφεραν το μοιραίο,

Το πένθος για την απώλεια του κορυφαίου για πολλούς ποδοσφαιριστή όλων των εποχών έχει παραχωρήσει τη... σκυτάλη στο ενδιαφέρον του κόσμου για να μάθει εάν υπήρξαν ευθύνες για τον θάνατο του 60χρονου «Ντιεγκίτο».

Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα που είδαν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις για τον τρόπο που έφυγε από τη ζωή ο Αργεντινός θρύλος, είτε από μέλη της οικογένειάς του, είτε από τρίτους.

Αυτή την φορά πήρε σειρά η προσωπική νοσηλεύτρια του εκλιπόντος, Νταιάνα Μαδρίδ. Μέσω τους δικηγόρου της, Ροδόλφο Μπακέ, επιρρίπτονται σαφείς ευιύνες στην οικογένεια του Μαραντόνα, με το νομικό εκπρόσωπο να δηλώνει πως «εάν ζούσε σε άλλο σπίτι τώρα θα ήταν ζωντανός!»

Είπε χαρακτηριστικά ο Μπακέ: «Σε οποιοδήποτε άλλο σπίτι, σήμερα που μιλάμε, ο Μαραντόνα θα ήταν ζωντανός! Γιατί ο καθένας μας θα τον πήγαινε τρέχοντας στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Αν τον βλέπαμε να πέφτει θα τον πηγαίναμε. Αν τον βλέπαμε να πνίγεται θα τον πηγαίναμε. Αν δεν του έδιναν φάρμακα για την καρδιά, εμείς θα του τα δίναμε.

Δεν ξέρω τι έγινε σε εκείνο το σπίτι. Όλοι πιστεύουμε ότι η καρδιά του δεν άντεξε. Και η καρδιά του δεν άντεξε λόγω της έξτρα πίεσης που δεν έπρεπε να έχει και η οποία δεν περιορίστηκε.»