Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Απίστευτη συγκίνηση: 15χρονη Ινδή έκανε 1.200 χλμ. με ποδήλατο για να σώσει τον ανάπηρο πατέρα της



Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην Ινδία η ιστορία μιας 15χρονης η οποία έκανε ποδήλατο για 1.200 χλμ., μεταφέροντας τον ανάπηρο πατέρα της, προκειμένου και οι δύο να γλιτώσουν από την πείνα.

Η ιστορίας της Τζιότι Κουμάρι ξεκίνησε όταν ελήφθη η απόφαση για lockdown στην Ινδία.

Ο πάτερας της ο οποίος μετά από ατύχημα δεν μπορούσε να περπατήσει, έβγαζε τα προς το ζην με ένα αυτόματο τρίκυκλο. Όταν, όμως, αποφασίστηκε να απαγορευτούν οι άσκοπες μετακινήσεις ο πατέρας της 15χρονης έμεινε χωρίς εισόδημα.

Όπως περιέγραψε η 15χρονη ο σπιτονοικοκύρης τους επέμεινε να ζητάει το ενοίκιο και τους απειλούσε με έξωση ενώ δεν είχαν χρήματα ούτε για τροφή.

Η Κουμάρι έκανε αδιάλειπτα πετάλι για 10 ημέρες και μόνο μια φορά δέχθηκε να τους μεταφέρει για λίγα χιλιόμετρα ένα φορτηγό.

Όσο για φαγητό, η 15χρονη και ο πατέρας της εξασφάλιζαν τροφή και νερό χάρη στην καλοσύνη αγνώστων που έβλεπαν την προσπάθειά τους.

Η 15χρονη είχε φύγει από το χωριό της προκειμένου να φροντίζει τον πατέρα της.

«Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι. Ο καιρός ήταν ζεστός αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή. Είχα μόνο ένα στόχο στο μυαλό μου και αυτός ήταν να φτάσουμε σπίτι» δήλωσε η έφηβη η οποία μια εβδομάδα μετά εξακολουθεί να δηλώνει εξαντλημένη από την προσπάθειά της.

Η ιστορία της 15χρονη προκάλεσε το ενδιαφέρον της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας της Ινδίας η οποία την προσκάλεσε για δοκιμαστικά στο Δελχί ενώ στην νεαρή κοπέλα αναφέρθηκε και η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα η οποία έκανε λόγο για «μια πολύ ωραία ιστορία αντοχής και αγάπης».

Η 15χρονη πάντως εμφανίζεται σεμνή ξεκαθαρίζοντας ότι αν και αισθάνεται χαρούμενη με την αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει εντούτοις δεν έκανε ποδήλατο κυνηγόντας τη φήμη «αλλά ήταν μια απόφαση απελπισίας».