Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 -
Μέτριο

20 °C

Σήμερα, 21. Σεπτεμβρίου 2019

Απείλησε ότι θα ανατινάξει αεροπλάνο για να μην τον επισκεφθούν οι... γονείς τουΜε έναν ευφάνταστο τρόπο επιχείρησε ένας φοιτητής στη Γαλλία να αποφύγει μια συνάντηση με τους γονείς του, ωστόσο το σχέδιό του τελικά του κόστισε ακριβά.

Ο 23χρονος που σπουδάζει στην πόλη Ρεν πραγματοποίησε απειλητικό τηλεφώνημα τον Ιανουάριο, προειδοποιώντας ότι θα εκραγεί βόμβα σε αεροπλάνο.

Ευελπιστώντας με αυτόν τον τρόπο να αποτρέψει το ταξίδι των γονιών του, ο 23χρονος προκάλεσε τελικά χάος στα αεροδρόμια της Ρεν και της Λιόν, όπου κατοικούν οι γονείς του.

Το αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε 150 επιβάτες, επέστρεψε λίγο μετά την απογείωσή του στη Λιόν, ενώ οι εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό της ανύπαρκτης τελικά βόμβας, οδήγησε στην καθυστερημένη αναχώρηση 12 πτήσεων.

Παράλληλα, ένα αεροσκάφος που επρόκειττο να προσγειωθεί στη Λιόν, τελικά οδηγήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο 23χρονος φαίνεται πως δεν ήθελε καθόλου να δει τους δικούς του,  γι’ αυτό και μάλλον δεν σκέφτηκε ότι οι αρχές θα μπορούσαν να τον εντοπίσουν πολύ γρήγορα αν χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο για να καλέσει τις αρχές…

Ήταν, δε, τόσο… απελπισμένος, που δεν υπολόγισε καν ότι οι δικοί του θα επιβιβάζονταν σε άλλη πτήση.

Τελικώς, ο 23χρονος συνελήφθη μόλις έφτασαν οι γονείς του στη Ρεν, με τον ίδιο να παραδέχεται πως δεν πίστευε ότι θα προκαλούσε τέτοια αναστάτωση.

Εξηγώντας το… σκεπτικό του, ο φοιτητής είπε πως ήθελε να κρύψει την ακαταστασία που επικρατούσε στο σπίτι του, αλλά και το γεγονός πως κάπνιζε κάνναβη.

Ο 23χρονος - ο οποίος σύμφωνα με το AFP είναι τελειόφοιτος της νομικής - καταδικάστηκε τελικώς σε φυλάκιση εννέα μηνών με διετή αναστολή και την υποχρέωση να παρακολουθήσει πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Ο φοιτητής θα πρέπει επίσης να αποζημιώσει τα δύο αεροδρόμια με το ποσό των 3.250 ευρώ.