Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 -
Μερική συννεφιά

17 °C

Σήμερα, 13. Μαΐου 2021

Αναστέλλεται η συμμετοχή του Καναδά στους βομβαρδισμούς κατά του ΙΚΤην αναστολή της συμμετοχής του Καναδά στις αεροπορικές επιδρομές κατά τουΙσλαμικού Κράτους ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό.

Ο κ. Τριντό είπε ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να αποσύρει τα έξι μαχητικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς εναντίον των τζιχαντιστών σεΣυρία και Ιράκ, στις 22 Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά είπε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα αποσύρει τα έξι καναδικά F-18 που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του πολέμου εναντίον του Ι.Κ. από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Θα τριπλασιάσει όμως τον αριθμό των ανδρών των ειδικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ - φτάνοντας έτσι τους 210 στρατιώτες - και θα παράσχει συνολική βοήθεια ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά σε βάθος τριετίας.

Στην περιοχή θα παραμείνουν δύο αεροσκάφη, τα οποία θα πραγματοποιούν επιχειρήσεις παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα ο Καναδάς θα συμμετάσχει στον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών του διεθνούς συνασπισμού.