Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ανάμεσα σε πύραυλους συνεχίζει ο Ερντογάν την προπαγάνδα του



Στις εγκαταστάσεις της Roketsan, της εταιρείας παραγωγής πυραύλων αποφάσισε να απευθύνει μήνυμα για την 98η επέτειο της «ημέρας της νίκης»  που θεωρείται η 30η Αυγούστου ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εθνικές εορτές στην Τουρκία με την οποία τιμούν η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων, στη μάχη που διεξήχθη στις 30 Αυγούστου του 1922 στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος εγκαινιάζοντας τις νέες εγκαταστάσεις πυραυλικών και διαστημικών εφαρμογών της Roketsan  αφού πρώτα ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στη σημασία που είχε η νίκη στο Ντουμπλουπινάρ, στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πύραυλο κατά σκαφών επιφανείας  Atmaca λέγοντας πως αυτός θα ενταχθεί στο τουρκικό οπλοστάσιο στα τέλη του 2020, περιγράφοντάς τον ως… stealth!

«Πρόκειται για ένα πύραυλο ο οποίος μπορεί να κτυπήσει τον εχθρό από απόσταση μεγαλύτερη των 200 χλμ. χωρίς ο τελευταίος να μπορέσει τον αντιληφθεί καθόλου  καθώς δεν τον εντοπίζουν τα ραντάρ», είπε ο Ερντογάν.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της Τουρκίας να γίνει διαστημική δύναμη, λέγοντας πως ο τελευταίος πύραυλος που εκτοξεύθηκε έφτασε σε ύψος 130 χλμ.

Στην συνέχεια έκανε απολογισμό για την τουρκική αμυντική βιομηχανία, λέγοντας πως ενώ το 2002 τα εγχώρια αμυντικά προγράμματα ήταν 62 ο αριθμός αυτός έχει ανέβει στα 700 σήμερα, ενώ η χώρα του είναι ανάμεσα στις 3 με 4 στον κόσμο στην παραγωγή UAV.