Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ανακοίνωση Ερντογάν: «Υπογράψαμε με την Ρωσία για την προμήθεια των S-400»



Τελικά, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την Ρωσία για την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 ο Ερντογάν, αν και λίγο πριν, με σχετικές δηλώσεις του "καθησύχαζε" τους Αμερικανούς για την αγορά των συγκεκριμένων όπλων.

«Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν την σχετική συμφωνία για την πώληση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια ομιλίας του στο τουρκικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο "Haber 7".

«Έγιναν βήματα με την Ρωσία στο ζήτημα αυτό. Έχουν μπει οι υπογραφές και ελπίζω ότι θα δούμε τους πυραύλους S-400 στην χώρα μας, τους οποίους θα ζητήσουμε να κατασκευάζουμε από κοινού», είπε ο Ερντογάν ο οπόιος συμπλήρωσε:

«Επί χρόνια η Τουρκία δεν μπορούσε να πάρει από τις ΗΠΑ αυτό που ήθελε και αναγκάστηκε να το αναζητήσει αλλού. Και αυτές οι συμφωνίες είναι αποτέλεσμα αυτών των αναζητήσεων. Η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ, επί χρόνια χρησιμοποιεί τους S-300. Για ποιό λόγο λοιπόν οι ΗΠΑ ανησυχούν».

Ο εκπρόσωπος, πάντως του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις περί υπογραφής συμφωνίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Δεν σχολιάζουμε ” ήταν η απάντηση του σε σχετικό με το θέμα ερώτημα.

Πρόκειται άραγε για ένα ακόμη "κόλπο" της Τουρκίας για να εκβιάσει την Ουάσιγκτον, όπως ξέρει και είθισται να κάνει; Η ιστορία θα δείξει...