Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Άμποτ: Οι τζιχαντιστές είναι χειρότεροι από τους ναζί



Ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ δέχθηκε σήμερα σφοδρή κριτική από τις εβραϊκές οργανώσεις επειδή είπε πως τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι χειρότερα από τους ναζί επειδή επαίρονται για τα εγκλήματα που διαπράττουν.

«Αυτό που θέλω να πω, είναι πως οι ναζί διέπραξαν τρομερά πράγματα αλλά είχαν αρκετή συνείδηση του τι ήταν επονείδιστο ώστε να προσπαθήσουν να το αποκρύψουν», δήλωσε ο Άμποτ στον αυστραλιανό ραδιοφωνικό σταθμό 2GB.

«Να ποιο είναι το ασυνήθιστο: συμπεριφέρονται σαν βάρβαροι του Μεσαίωνα αλλά επιπλέον το δείχνουν σε όλο τον κόσμο με ένα θράσος το οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να χαρακτηρήσει, κάτι που έρχεται να προσθέσει μια επιπλέον διάσταση σε αυτή τη βαρβαρότητα», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση μελετά τώρα να επεκτείνει από το Ιράκ στη Συρία, έπειτα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τη δέσμευση των δυνάμεών της στην εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών κατά του ΙΚ.

Οι δηλώσεις του Άμποτ χαρακτηρίστηκαν αμέσως «απερίσκεπτες και ατυχείς» από τον πρόεδρο του Εβραϊκού Συμβουλίου της Αυστραλίας, Ρόμπερτ Γκουτ.

Όσο φρικτά κι αν είναι, δήλωσε ο Γκουτ, τα εγκλήματα του ΙΚ «δεν μπορούν να συγκριθούν με τη συστηματική σύλληψη εκατομμυρίων ανθρώπων και τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα θανάτου που κατασκευάστηκαν ειδικά για μαζικές δολοφονίες».

«Οι τρομοκρατικές πράξεις διαπράττονται απαραίτητα με τον μεγαλύτερο βαθμό δημοσιότητας για σκοπούς προπαγάνδας», πρόσθεσε.

«Αντίθετα, εκείνοι που διατάζουν και εφαρμόζουν κρατικές γενοκτονίες είναι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που δρουν συχνά εν κρυπτώ, όχι από ντροπή, αλλά για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης».

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μελβούρνη, ο Άμποτ επανέλαβε τις δηλώσεις αυτές στη συνέχεια εξηγώντας παράλληλα πως ο σκοπός του δεν ήταν να «διαβαθμίσει το κακό».

«Αντίθετα από προηγούμενα φρικτά πρόσωπα, είτε πρόκειται για τον Στάλιν, τον Χίτλερ ή οποιονδήποτε προσπαθεί να αποκρύψει τα αδικήματά του, αυτοί οι άθλιοι υμνητές του θανάτου επαίρονται», δήλωσε ο Άμποτ.

«Κάθε μέρα βλέπουμε νέες ακρότητες να μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο, ωμότητες μιας βαρβαρότητας χωρίς όνομα», συνέχισε, προτρέποντας τη διεθνή κοινότητα να ενώσει τις δυνάμεις της για να καταστρέψει το ΙΚ.

Η Αυστραλία εντάχθηκε πέρυσι στον διεθνή συνασπισμό, στον οποίο παρέχει κυρίως καταδιωκτικά αεροπλάνα.

Η Καμπέρα εκτιμά πως 120 Αυστραλοί πολεμούν στις τάξεις του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία. Περίπου τριάντα Αυστραλοί έχουν χάσει τη ζωή τους πολεμώντας με τους τζιχαντιστές.