Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αμερικανός έχασε τη ζωή του σε «απαγορευμένο» νησί της Ινδίας



Τη ζωή του έχασε ένας Αμερικανός στα χέρια μιας απομονωμένης κοινότητας κυνηγών στο νησιωτικό σύμπλεγμα Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας, σε νησί όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε επισκέπτες και οι κάτοικοι ζουν μακριά από τον έξω κόσμο.

Στο νησί Βόρειο Σεντινέλ, το οποίο είναι απαγορευμένο για τους επισκέπτες, ζουν οι Σεντιλέζοι, οι οποίοι σκότωσαν τον John Allen Chau. Ο άνδρας, σύμφωνα με το Reuters, είχε φτάσει εκεί παράνομα, με «οδηγούς» κάποιους ψαράδες.

«Έχει ανοίξει φάκελος για υπόθεση δολοφονίας» δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών.

«Γνωρίζουμε τις αναφορές σχετικά με έναν Αμερικανό πολίτη στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ» δήλωσε εκπρόσωπος του προξενείου των ΗΠΑ στην πόλη Τσενάι της Ινδίας. «Όταν ένας Αμερικανός πολίτης αγνοείται, εργαζόμαστε στενά με τις τοπικές αρχές» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο Chau είχε ξαναπάει στα νησιά και είχε εκφράσει την επιθυμία να συναντήσει τη φυλή που ζει εκεί απομονωμένη.Έτσι, προσέλαβε ένα ψαράδικο και πλησίασε το νησί στις 16 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη στεριά με κανό.

Το νεκρό του σώμα εντοπίστηκε την επομένη ημέρα από τους ψαράδες, οι οποίοι επέστρεφαν στην Ινδία, και μέχρι στιγμής δεν έχει ανασυρθεί. Οι ψαράδες συνελήφθησαν.