Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αλβανία: Παραιτήθηκαν όλοι οι βουλευτές του δημοκρατικού κόμματος



Ένα καζάνι που βράζει μπορεί να χαρακτηριστεί το πολιτικό τοπίο στην Αλβανία, μετά και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Σαββάτου, οι οποίες σημαδεύτηκαν από σοβαρότατα επεισόδια, δεκάδες τραυματίες και πολλές συλλήψεις.

Η αντιπολίτευση καλεί σε νέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη, με σύνθημα την πάταξη της διαφθοράς, στοχοποιώντας την κυβέρνηση του Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορούν ακόμα και για προσωπικές διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Έπειτα από συνεδρίαση μισής ώρα το Εθνικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και οι βουλευτές παρέδωσαν τις έδρες τους.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Λουλζίμ Μπάσα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση αυτή ελήφθη σε μία ιστορική επέτειο: Την επέτειο της αποκαθήλωσης του αδριάντα του δικτάτορα Ε.Χότζα. «Εφεξής», δήλωσε ο Μπάσα «όλοι οι βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος είμαστε πλέον απλοί πολίτες».

Αναβολή της Ολομέλειας της αλβανικής Βουλής ανακοίνωσε ο πρόεδρος Γκραμόζ Ρούτσι

Ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής Γκραμόζ Ρούτσι ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι αναβάλλεται η αυριανή Ολομέλεια της αλβανικής Βουλής διότι υπάρχουν πληροφορίες για ταραχές στη διαμαρτυρία που έχει προαναγγείλλει η Αντιπολίτευση για αύριο Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 10.00 τ.ώ, καθώς επίσης και για να δοθεί χρόνος στην Αντιπολίτευση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να επιστρέψει στη Βουλή.