Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

15 °C

Σήμερα, 28. Οκτωβρίου 2021

Αφγανιστάν: Δύο στρατιώτες των ΗΠΑ σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από επίθεση αφγανού στρατιώτηΤουλάχιστον δύο αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένας αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον τους στο ανατολικό Αφγανιστάν, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. 

Το επεισόδιο σημειώθηκε στον τομέα Ατσίν, όπου ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ μάχονται μαζί με αφγανικά στρατεύματα εναντίον μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και Ταλιμπάν, δήλωσε ο Αταουλάχ Χογκιανί, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Ναγκαρχάρ. 

Ο αφγανός στρατιώτης σκοτώθηκε επίσης κατά το επεισόδιο, είπε ο Χογκιανί. «Τα αίτια του επεισοδίου με τους πυροβολισμούς δεν είναι σαφή. Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα», είπε. 

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ στην Καμπούλ δήλωσε ότι έχει λάβει γνώση του γεγονότος αλλα δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε λεπτομέρεια. 

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε πως ο δράστης ήταν μέλος της οργάνωσης και σκότωσε τέσσερις Αμερικανούς ενώ τραυμάτισε πολλούς άλλους